Primarul Gheorghe Hânsă:

"Spitalul din Cernavodă are un nou compartiment cu șase linii de gardă"

271

Articole de la același autor

Primarul orașului Cernavodă, Gheorghe Hânsă, și reprezentanții unității spitalicești ai localității au fost vizitați, ieri, de ministrul Sănătății, Nicolae Băniciou, și secretarul de stat al MAI, Raed Arafat. 


Prilejul întrevederii l-a constituit inaugurarea noului Compartiment de Primiri Urgențe (CPU) și a Heliportului Spitalului Orășenesc Cernavodă. 


"După o perioadă de câteva luni de renovări și o investiție de peste 100.000 de lei din bugetul local, spitalul se va mândri cu un nou compartiment care va servi șase linii de gardă: chirurgie, obstetrică-ginecologie, medicină internă, pediatrie, medicină de urgență și ATI. 


Până în prezent, în cadrul unității spitalicești funcționa o cameră de gardă cu două linii, iar până în anul 2011 funcționa cu o singură linie. Nu doar liniile de gardă au crescut în ultimii cinci ani, ci și numărul de cadre medicale, de la 9 la 35, care acoperă în prezent toate serviciile medicale", a spus primarul orașului Cernavodă, Gheorghe Hânsă. 


El a mai precizat că, după ora 14.00, vor exista în permanență șase medici care vor servi pacienții spitalului. 


Camerele noului CPU au fost dotate cu cinci paturi de urgență, două monitoare de funcții vitale și alte dotări specifice. 


Totodată, alături de CPU, urgențe vor fi primite și cu ajutorul noului heliport, amenajat în curtea spitalului, care va servi elicopterelor SMURD, pentru transportarea de maximă urgență a pacienților aflați în dificultate. Aria de acoperire a heliportului este Cernavodă-Drajna și va servi în mod special urgențele care pot interveni pe Autostrada Soarelui. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5237 secunde