Stelian Ion, de la USR: „Vrem o Românie fără penali în funcții publice, fără pensii speciale”

1615
Stelian Ion, de la USR: „Vrem o Românie fără penali în funcții publice, fără pensii speciale” - sus-1606421436.jpg

Articole de la același autor

Deputatul USR Stelian Ion și avocatul Andrei Lupu, candidați ai Alianței USR-PLUS pentru Parlamentul României, au prezentat, joi, în cadrul unei conferințe de presă, principalele măsuri pentru justiție și reforma statului din cadrul programului de guvernare USR-PLUS.

„Vrem o Românie fără penali în funcții publice, fără pensii speciale și fără imunitate parlamentară. Începând cu 6 decembrie vom depune efort pentru a elimina pensiile speciale, le vom elimina și pe cele pentru aleșii locali și pentru celelalte categorii. Iar acolo unde sunt impedimente vom construi proiecte pentru a trece de filtrul Curții Constituționale. Iar Fără Penali în funcții publice va fi literă în Constituție, pentru ca pe viitor să fie regulă de bun-simț să nu mai poți fi ales dacă ai săvârșit fapte de corupție cu intenție. Rămâne doar ca proiectul să fie deblocat în Parlament, iar în viitoarea legislatură vom organiza referendumul. În prezent Parlamentul a devenit paravan pentru tot felul de personaje care s-au ascuns pentru a scăpa de justiție. Într-un stat normal democratic, parlamentarii nu se ascund în spatele imunității parlamentare. Nu există niciun motiv pentru care un parlamentar bănuit de fapte de corupție să se ascundă în spatele imunității. Un obiectiv asumat de USR-PLUS este eliminarea imunității parlamentare. Parlamentul trebuie să fie unul curat”, a declarat deputatul USR Stelian Ion, membru în cadrul Comisiei juridice, de disciplină şi imunităţi din Camera Deputaților și candidat al Alianței USR-PLUS în Constanța pentru Camera Deputaților.

La rândul său, avocatul Andrei Lupu, membru în Biroul Național PLUS și candidat al Alianței USR-PLUS în Prahova pentru Camera Deputaților, a subliniat faptul că depolitizarea în toate sectoarele de activitate ale statului român va fi „e o condiție esențială pentru coaliția de guvernare” din care USR-PLUS va face parte.

„Depolitizarea nu înseamnă doar eliminarea presiunilor politicului, ci mai mult: cerem clar tuturor partidelor și ne asumăm că vom intra într-o coaliție de guvernare doar dacă cei care vor fi parte a acelei coaliții de guvernare sunt de acord ca numirile politice să fie făcute doar pentru funcțiile de miniștri și de secretari de stat. Mai jos de atât totul va fi impus doar prin concurs și concurs în mod serios, nu pe pile. Dincolo de administrația centrală, ne dorim depolitizare și în administrația locală și asta înseamnă pe de o parte analiza tuturor autorităților locale, direcțiilor, deconcentratelor și analizarea dacă ele își justifică existența. Dacă nu își justifică existența, pot fi desființate oricând. Dacă nu sunt suficient de eficiente, pot fi comasate”, a afirmat Andrei Lupu.

(Comandat de Partidul Uniunea Salvaţi România Filiala Constanţa, executat de Cuget Liber, cod mandatar financiar 11200021)



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9368 secunde