Steme pentru 11 localități din județul Constanța

3541
Prefectura Constanța a anunțat, ieri, că potrivit Hotărârii de Guvern 25 din 16 ianuarie 2003 privind stabilirea metodei de elaborare, reproducere și folosire a stemelor județelor, municipiilor, orașelor și comunelor, 11 primării din județ au înaintat Instituției Prefectului, în vederea avizării, propunerile de stemă a localității, alături de memoriile justificative. Administrațiile publice locale constănțene care au făcut acest demers sunt Valu lui Traian, Ostrov, 23 August, Băneasa, Mircea Vodă, Agigea, Vulturu, Lumina, Murfatlar, Negru Vodă și Oltina.
Referitor la acest aspect, prefectul Constanței, Claudiu Palaz, a declarat: "Apreciem acest demers al primăriilor ce își marchează identitatea localităților prin simboluri reprezentative pentru cultura, istoria sau particularitățile socio-economice, contribuind astfel la popularizarea specificului local". El a adăugat și că încurajează toate primăriile constănțene să întocmească proiecte corespunzătoare din punct de vedere heraldic și istoric, pe care Prefectura le va transmite apoi Ministerului Administrației și Internelor în scopul elaborării proiectelor de hotărâre de guvern.
Din cele 11 propuneri transmise Instituției Prefectului, până la momentul actual a fost aprobat, prin hotărâre de guvern, proiectul stemei comunei Agigea. Celelalte documentații sunt în curs de avizare fie la comisia județeană, fie la cea națională de specialitate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2453 secunde