Stolojan, Iohannis și Vanghelie acuzați de ANI de conflict de interese

115
Stolojan, Iohannis și Vanghelie acuzați de ANI de conflict de interese - stolojan-1366810778.jpg
ANI îi acuză pe Theodor Stolojan de fals în declarații, pe Marian Vanghelie pentru diferențe între venituri și avere, pe Klaus Iohannis și Aristotel Căncescu de incompatibilitate, iar pe Florin Popescu de conflict de interese, transmite Mediafax.

Europarlamentarul Theodor Stolojan, membru PDL, este acuzat de ANI de fals în declarații pentru că nu și-a trecut în declarațiile de avere și de interese completate la data de 25 mai 2012 acțiunile la Transgaz Mediaș, în cazul său fiind sesizat Parchetul ICCJ.

ANI a constatat o diferență de peste 180.000 de euro între veniturile realizate de primarul sectorului 5, Marian Vanghelie și averea dobândită de acesta, astfel încât a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel București, pentru a începe un control în acest caz.

Primarul Sibiului Klaus Iohannis (PNL) se află în stare de incompatibilitate, întrucât are și calitatea de reprezentant al municipiului în Adunarea Generală a Acționarilor S.C. Apă Canal SA Sibiu și SC Piețe SA, ceea ce contravine prevederilor legale, a constatat Agenția Națională de Integritate (ANI).

Președintele CJ Brașov Aristotel Căncescu (PNL) se află în stare de incompatibilitate din 29 mai 2009, deținând simultan și șefia Consiliului Județean și calitatea de acționar la SC Apă Canal Sibiu, conform Agenției Naționale de Integritate.

Deputatul PDL Florin Popescu s-a aflat în conflict de interese în perioada în care a exercitat funcția de șef al CJ Dâmbovița, întrucât a semnat contracte și acte adiționale între Consiliul Județean și firma Procor SA, la care a fost asociat, ANI sesizând Parchetul Curții de Apel Ploiești.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 06 Aprilie 2013
Stire din Politică-Administrație : "USL e o coaliție complicată"
Pagina a fost generata in 0.3397 secunde