Strategia privind riscul la inundații, pusă în dezbatere publică de Guvern

109
Strategia privind riscul la inundații, pusă în dezbatere publică de Guvern - guverndezbaterepublica-1469365388.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții Ministerului Mediului au lansat în dezbatere publică Planurile de Management ale riscului la inundații pentru cele 11 administrații bazinale de apă și fluviul Dunărea, document care are principale obiective protejarea vieții și a sănătății umane, a activității economice, a patrimoniului și a mediului.

Hotărârea de guvern privind aprobarea planurilor de management, precum și nota de fundamentare a actului normativ pot fi consultate pe site-ul Ministerului Mediului.

Din nota de fundamentare a proiectului hotărârii de Guvern reiese că planurile de management ale riscului la inundații au fost elaborate pentru zonele unde există risc potențial semnificativ de inundare sau unde materializarea acestui risc este probabilă. Totodată, au fost elaborate și pentru zonele unde au fost pregătite hărți de hazard, de risc la inundații și planuri de management al riscului la inundații înainte de 22 decembrie 2010, se spune în nota de fundamentare a proiectului hotărârii de Guvern.

Obiectivele managementului riscului la inundații se axează pe reducerea efectelor negative potențiale ale inundațiilor pentru sănătatea umană, mediu, patrimoniul cultural și activitatea economică, adoptând atât măsuri nestructurale, cât și măsuri structurale pentru reducerea probabilității de inundare. Inițiatorii susțin că, în realizarea planurilor de management au fost respectate procedurile de consultare a structurilor asociative ale autorităților administrației publice locale. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6821 secunde