Techirghiolul sărbătorește zilele orașului

246
Techirghiolul sărbătorește zilele orașului - techirghiol8-1440177011.jpg

Articole de la același autor

Concerte, concursuri, dansuri, manifestări artistice și sportive, muzică și artificii sunt surprizele pregătite de administrația locală din Techirghiol. Timp de două zile, în zilele de 22 și 23 august, Techirghiolul se va transforma în capitala distracției. 


Astăzi, de la ora 18, se va face deschiderea oficială a sărbătorii. Pe scenă vor urca alături de aleșii locali invitații speciali ai eveni-mentului, în timp ce gospodinele comunității tătare, aromâne și turce vor pregăti bucate delicioase. Tradiționala defilare a ansamblurilor artistice Techir și Can-Su, dar și a ansamblului de dansuri tradiționale aromâne Veria va avea loc începând cu ora 18.30. Fanfara Palatului Copiilor, ansamblul de balet Angy Dance Studio și ansamblurile de dans sportiv Dance Art și El Dance, Clubul Nautic Român, sportivii de la Sparta Techirghiol și de la Sparta Rotterdam, copiii grădinițelor din Techirghiol și de la Liceul "Emil Racoviță" cu toții vor ieși la rampă. Turiștii, dar și localnicii, vor putea urmări de la ora 19 un spectacol folcloric românesc și unul al minorităților.


Adrian Stan, primarul orașului Techirghiol, a declarat că manifestările vor debuta cu o ședință festivă a Consiliului Local Techirghiol, în cadrul căreia vor fi prezentate delegațiile oficiale străine, dar vor fi premiați și bătrânii orașului. 


Tradiționalele lupte în nămol și concursul de înot vor avea loc duminică, pe faleza din Techirghiol. Clubul Nautic Român organizează la ora 10 concursul de yachting. La ora 11 se va disputa a V-a ediție a Turneului de fotbal pentru copii, iar la ora 13, pe stadionul din localitate vor avea loc tradiționalele lupte tătărești - Kureș, în colaborare cu UDTTMR și UDTR. La ora 18, va avea loc prima ediție a Festivalului Qatalma, în parcul de la Monumentul Eroilor, unde, în parteneriat cu UDTTMR Techirghiol, cei prezenți se vor putea delecta cu preparate tătărești, în cadrul unei expoziții cu vânzare. De la ora 20, pe scenă vor urca artiștii de muzică populară, dance, etno, pop rock etc. Focul de artificii va încheia seria manifestărilor, începând cu ora 23.30.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.487 secunde