Titus Corlățean participă luni la reuniunea Consiliului Afaceri Externe

49
Titus Corlățean participă luni la reuniunea Consiliului Afaceri Externe - tituscorlean-1374410199.jpg

Articole recomandate

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlățean, va participa mâine la reuniunea miniștrilor afacerilor externe din Statele Membre UE, care se va desfășura la Bruxelles, informează MAE.
Potrivit MAE, agenda reuniunii Consiliului Afaceri Externe include subiecte de interes major pentru politica externă a Uniunii Europene. În acest sens, miniștrii Afacerilor Externe vor avea oportunitatea de a analiza aspecte privind evoluțiile recente din Vecinătatea Sudică, cu accent pe evoluțiile din Egipt.

Totodată, vor analiza posibilitățile de acordare a asistenței UE pentru populația siriană afectată de criză și vor discuta perspectivele inițiativei SUA-Rusia de organizare a conferinței internaționale Geneva 2 referitoare la situația din Siria. Stadiul Procesului de Pace din Orientul Mijlociu se va afla, de asemenea, în atenția miniștrilor, care vor avea un schimb de opinii pornind de la evoluțiile recente.

MAE subliniază că un punct distinct pe agenda miniștrilor Afacerilor Externe îl va constitui Africa, cu accent pe analiza situației de securitate și a contextului politic din regiunea Marilor Lacuri. Miniștrii vor avea și un schimb de opinii privind evoluțiile din Congo și Somalia, în perspectiva Conferinței UE-Somalia privind viitorul statului african, care se va desfășura la Bruxelles, pe 16 septembrie.

În marja Consiliului Afaceri Externe va avea loc reuniunea ministerială a Parteneriatului Estic, în pregătirea Summitului de la Vilnius (28-29 noiembrie), cu participarea miniștrilor Afacerilor Externe din cele șase state partenere.

Șefii diplomațiilor europene vor aborda și o serie de alte subiecte cu impact în conturarea politici externe a UE, respectiv securitatea resurselor de apă la nivel global și inițiativele Bruxelles-ului în acest domeniu. O discuție aprofundată o va constitui evaluarea de etapă a implementării Strategiei UE în domeniul democrației și drepturilor omului, menționează MAE.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4437 secunde