Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici:

"Toate punctele vamale vor fi reabilitate până la sfârșitul anului 2019"

162
Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a anunțat, ieri, că până la finalul anului 2019 vor fi implementate o serie de măsuri pentru combaterea traficului ilicit de mărfuri, printre care reabilitarea tuturor punctelor vamale.


"În primul rând este nevoie de o modificare a cadrului legislativ actual, pentru a avea mai clare prevederile legale în ceea ce înseamnă înțelegerea legii, aplicarea legii atât de către structurile de control, cât mai ales de cei care sunt în economie, agenții economici. A doua chestiune importantă - tot ceea ce este legat de punctele vamale, o modificare, o reabilitare adecvată, astfel încât toate punctele vamale din România, în special cele pe granița cu Moldova, Ucraina și Serbia, să fie aduse la standard europene. Asta înseamnă infrastructură, echipamente, personal adecvat, laborator de verificare, acele scanere despre care am tot vorbit, atât fixe, mobile, portabile, astfel încât tot ce intră în România, în toate aceste puncte de frontieră, să fie verificat și să fie conform legii", a precizat Teodorovici la dezbaterea "Traficul ilicit de mărfuri - cauze - efecte - soluții", care a avut loc la Palatul Parlamentului. De asemenea, a adăugat el, este nevoie de efective suplimentare în vămi.


"Sunt, din păcate, ca și număr, astăzi, insuficienți colegii din zona de vamă. Pregătirea acestora este foarte importantă, pentru că trebuie să fii oricum dedicat pe această zonă, nu știu dacă neapărat se învață la școală, dar să ai la bază dorința de a respecta legea, să înțelegi ceea ce înseamnă poziția pe care tu o ai în sectorul vamal față de economia țării, să înțelegi că lăsând să treacă un produs ilicit afectezi practic economia acestei țări", a spus Eugen Teodorovici, citat de Agerpres.

Ministrul de Finanțe a menționat că cifrele privind traficul ilicit de mărfuri sunt nepermis de mari și au efecte negative, iar aceste cifre ar trebui să fie schimbate radical.

Eugen Teodorovici a subliniat că toate aceste măsuri pentru eradicarea traficului ilicit de mărfuri vor fi luate de către Guvern până cel târziu la finalul anului 2019. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5229 secunde