Traian Băsescu a fost validat, ieri, de Curtea Constituțională, în funcția de președinte al României

3629
La Curtea Constituțională a avut loc, ieri dimineață, ceremonia de validare a lui Traian Băsescu în funcția de președinte al României.
Ulterior validării, de către CCR, a noului mandat, Băsescu a declarat că va face tot ce ține de el pentru a fi șeful de stat de care România are nevoie, dar și că unul dintre obiectivele principale pe care și le asumă este modernizarea țării. "Obiectivul meu principal este ca fiecare român să simtă că președintele este și al lui, indiferent cum a votat pe 6 decembrie. Responsabilitatea unui președinte în exercitarea celui de-al doilea mandat este mai mare decât în primul mandat. Un alt obiectiv este acela de a fi mai bun în al doilea mandat decât în primul", a afirmat șeful statului, în discursul susținut la CCR.
"Este un moment unic în viața unui șef de stat, momentul în care poate fi reales. Mie poporul român mi-a făcut această onoare și trebuie să spun că românii, pe data de 6 decembrie, mi-au dat unii susținere, alții mi-au dat o lecție. Indiferent care a fost poziția românilor pe data de 6 decembrie, voi fi președintele tuturor, și a celor 22 de milioane de români care trăiesc în frontierele actuale ale României și al celor aproape zece milioane de români care trăiesc în afara frontierelor", a adăugat președintele Băsescu.
În acest context, șeful statului le-a mulțumit românilor, Biroului Electoral Central "care a depus o muncă fantastică pentru a asigura alegeri libere și corecte", precum și Curții Constituționale, care prin decizia sa de renumărare a voturilor nule "a consolidat credibilitatea acestor alegeri".
Ceremonia  de validare a mandatului lui Traian Băsescu a avut loc într-o ședință publică a Curții, în prezența a numeroși demnitari. Primul care a luat cuvântul a fost președintele CCR, Ioan Vida, care a citit hotărârea prin care se constată îndeplinirea condițiilor legale pentru alegerea președintelui României și prin care se validează atribuirea unui nou mandat lui Traian Băsescu. Președintele Băsescu a primit un exemplar din certificatul de validare, după care a strâns mâna fiecărui judecător.
La ședința publică a CCR dedicată acestei ceremonii au participat ca invitați demnitari precum membrii Cabinetului Boc, Roberta Anastase, președintele Camerei Deputaților, Procurorul General Laura Codruța Kovesi, Lidia Bărbulescu, președinte interimar ÎCCJ, lideri PD-L precum Gheorghe Fluture și Elena Udrea. Au mai fost prezenți președintele Curții de Conturi, Nicolae Văcăroiu, liberalul Puiu Hașotti, udemeristul Kelemen Hunor, reprezentanți ai ONG-urilor. De la PSD nu a fost nimeni. Mircea Geoană a fost însă subiectul ironiilor unor lideri PD-L. Astfel, în momentul în care Băsescu a primit certificatul de validare, secretarul general al PD-L, Vasile Blaga, i-a spus prim-vicepreședintelui Adriean Videanu: "Trebuia să-i dea un al treilea exemplar și lui Geoană". "Măcar o copie să-i dea și lui", a spus Videanu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.383 secunde