Într-un an de zile, Capidava ar putea avea un Centru Transfrontalier pentru Istorie și Arheologie

1640
Consilierii județeni ar putea aproba, în cadrul ședinței de vineri, un studiu de fezabilitate (SF) pentru obiectivul "Construcție Centrul Transfrontalier pentru Istorie și Arheologie".
Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean Constanța a fost înscris un proiect ce vizează aprobarea documentației tehnico-economice pentru centrul transfrontalier. Valoarea totală a investiției se ridică la aproximativ 5.000 de lei și are ca termen de finalizare 12 luni.
Așa cum se arată în expunerea de motive, SF-ul a fost elaborat ca activitate distinctă în cadrul proiectului "Introducerea în circuitul turistic a unor cetăți antice dobrogene", finanțat prin Programul de Cooperare Transfrontalieră pentru granița România-Bulgaria Phare CBC 2006 și cofinanțat de Consiliul Județean Constanța (beneficiar al proiectului).
Prin înființarea acestui centru, "se va realiza o structură interdisciplinară cu activitate permanentă, instituțiile destinatare putând astfel intensifica eforturile pentru introducerea în circuitul european și internațional a siturilor arheologice și a monumentelor istorice, contribuind la dezvoltarea turismului în zona transfrontalieră și, implicit, dezvoltarea economică a regiunii".
Locația propusă este satul Capidava, în apropierea cetății romane cu aceeași denumire (comuna Topalu), pe malul drept al Dunării, amplasament cu acces la drumurile naționale și europene.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.2861 secunde