Care e nota de plată achitată de CJC, din bani publici, pentru 1 Decembrie?

2838
Care e nota de plată achitată de CJC, din bani publici, pentru 1 Decembrie? - 4475d8563ccf6a450ccd254495ca375d.jpg
Pentru aproximativ 15.000 de oameni, preponderent copii și bătrâni, mobilizați la evenimentul organizat de Consiliul Județean Constanța (CJC) în comuna Adamclisi, cu ocazia Zilei Naționale a României, au fost puse la dispoziție zeci de autocare și microbuze, au fost servite mii de porții de fasole și cârnați, au fost amplasate două scene și plătiți figuranți și actori și totul pentru ca Mircea Geoană, candidatul PSD la prezidențiale, să beneficieze de o punere în scenă ireproșabilă a ceea ce ar fi putut să fie participarea sa la ziua tuturor românilor. "Ar fi putut să fie" pentru că evenimentul în sine, numit "Marea Adunare Po-pulară de la Tropaeum Traiani", a confiscat semnificația zilei de
1 Decembrie pentru a o transforma în miting electoral pesedist, cu palide accente liberale.
Ceea ce trebuie, însă, remarcat, dincolo de pervertirea politică a unei sărbători naționale, este "pomparea" banului public, al constănțenilor contribuabili, către organizarea unor evenimente despre care ei, plătitorii de taxe și impozite, nu cunosc mare lucru și în legătură cu care nu sunt consultați. Astfel, ar fi interesant de aflat cât anume a cheltuit Consiliul Județean pentru transportul celor aproximativ 15.000 de oameni în comuna constănțeană Adamclisi, la cât se ridică fondurile alocate hranei servite pe 1 Decembrie și care a constat în fasole și cârnați, dar și cine a asigurat ulterior, contra-cost, desigur, serviciile de curățenie din zona Tropaeum Traiani. Căci e ușor de imaginat că miile de oameni care au fost prezente la eveniment și care au mâncat care cum apucau, în picioare, pe genunchi, au lăsat în urmă o mare de gunoaie: sticle, casolete, hârtii.
În același context și potrivit prevederilor Legii 544 privind liberul acces la informațiile de interes public, constănțenii trebuie să afle câți bani publici au fost direcționați de maestrul de ceremonii, adică CJC-ul, către amenajarea celor două scene pe care au evoluat mai mulți interpreți și formații și, totodată, pe ce sume au prestat aceștia din urmă. Potrivit comunicatului de presă pe care CJC l-a dat publicității, "programul artistic" trebuia să fie asigurat de ansamblul "Plaiuri Dobrogene", Viorica Macovei, Veta Biriș, de formațiile Provincialii și Spitalul de Urgență, de Costi Ioniță, Andra și Andreea.
Spectacolul coordonat sub bagheta autorității județene a presupus și închirierea unor costume tematice, de daci și romani, de la studiourile Media Pro, pentru câteva zeci de figuranți care, încă de la orele 12.00, au înghețat în fața monumentului. La ora 17.00, însă, și dacii, și romanii, cu scuturi și coifuri, au revenit, împinși de temperaturile scăzute, la "tradiționalii"
blugi.
Chiar dacă a fost "sarcină de serviciu", ar fi interesant de știut dacă actorii și coriștii Teatrului de Stat "Fantasio", respectiv ai Operei Constanța, au evoluat contra-cost sau pe gratis. Căci, e drept, e foarte posibil ca principiul "dacă-i ordin, cu plăcere!" să funcționeze de minune într-un județ roșu.
Așa cum am făcut-o și cu o zi înainte de "marea adunare", solicităm public, în conformitate cu prevederile Legii 544, ca autoritatea județeană (n.r. - Consiliul Județean Constanța) să facă publică "nota de plată" pentru mitingul organizat pentru Mircea Geoană, de 1 Decembrie, la Adamclisi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4558 secunde