Consiliul Județean Constanța transformă, pe bani publici, Ziua Națională a Românilor în miting electoral pentru Geoană

2325
Consiliul Județean Constanța transformă, pe bani publici, Ziua Națională a Românilor în miting electoral pentru Geoană - 1c267923fb9a0d1cdb2ece4765b37f14.jpg
Consiliul Județean Constanța (CJC) organizează, anul acesta, "Marea Adunare Populară de la Tropaeum Traiani", eveniment prilejuit de sărbătorirea Zilei Naționale a României, 1 Decembrie. Deloc întâmplător, această "sărbătoare" de amploare, anunțată de Consiliul Județean încă de acum câteva zile, constituie, în pragul alegerilor prezidențiale de duminică, o premieră, și asta pentru că, în anii trecuți, mai marii județului nu prea catadicseau să participe la depunerea de coroane de flori de la Cimitirul Central din Constanța, în cadrul unei comemorări care oricum nu era organizată de CJC, ci de Prefectura Constanța. Abia dacă zăreai, printre oficialitățile prezente la eveniment, vreunul dintre vicepreședinții CJC care, însă, se "evapora" destul de repede.
Anul acesta, însă, CJC a decis să ia inițiativă și să organizeze, din bani publici, un eveniment "de masă", în comuna constănțeană Adamclisi, cu alai de la centru. Astfel, deloc întâmplător, vor fi prezenți la ceea ce CJC a numit "ceremonie și discursuri", la ora 16.30, lideri centrali ai PSD, în persoana lui Liviu Dragnea și a lui Victor Ponta. Da, același Victor Ponta, purtătorul de cuvânt al campaniei electorale a candidatului PSD la prezidențiale, Mircea Geoană. Acesta din urmă va participa la "Marea Adunare Populară", cu pronunțate caracteristici electorale, alături de Crin Antonescu, liberalul care a pierdut în turul întâi al alegerilor prezidențiale și care, de la o zi la alta, a descoperit, în cel pe care el însuși îl numea "demagogul Geoană", un prieten. În plus, așa cum îi stă bine oricărei prietenii între PSD și PNL, CJC a anunțat, ieri, că la evenimentul din Adamclisi vor participa atât deputatul George Dragomir, președintele Organizației Județene a PNL Constanța, cât și senatorul Puiu Hașotti. Da, ne referim la același senator care, nu demult, afirma despre candidatul Mircea Geoană că "este prizonierul baronilor locali".
Și, pentru ca această sărbătoare să nu fie una banală, căci, vorba aceea, nu au trecut "decât" 91 de ani de la Marea Unire din 1918, CJC s-a gândit și la un program artistic. Program care, în pofida crizei economice, va fi suportat tot din banii publici, din buzunarele constănțenilor. Concret, într-un comunicat de presă dat publicității de Consiliul Județean, este anunțată prezența, la eveniment, a ansamblului "Plaiuri Dobrogene", a artistelor Viorica Macovei și Veta Biriș, a trupelor "Provincialii" și "Spitalul de urgență", dar și a lui Costi Ioniță, a Andrei și a Andreei, oricare ar fi aceea.
Mobilizarea și interesul manifestate de Consiliul Județean Constanța pentru Ziua Națională a României pot fi înțelese doar dacă le privim prin prisma celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale, care va avea loc duminică, altminteri e mai greu de crezut că instituția ar fi "pompat" bani în ceva ce ține de istoria românilor și care, pe deasupra, nici nu ar aduce foloase.
Anul trecut, românii au sărbătorit 90 de ani de la Marea Unire din 1918. Anul trecut, CJC nu a organizat sărbători pe care să le fi anunțat și promovat cu zile întregi înainte și nici nu a invitat pesediști de la centru în comunele în care și-a rupt foamea gâtu’.
Evenimentul de azi de la Tropaeum Traiani se conturează drept un miting electoral la care vor lua parte mii de persoane și al cărui scop, deloc întâmplător, e acela de a aduce un val de simpatie pentru candidatul PSD la mandatul de șef al statului, Mircea Geoană. Evenimentul de azi, organizat, firește, într-o localitate condusă de un primar pesedist, va fi suportat din banii publici ai constănțenilor. Fapt pentru care solicităm public Consiliului Județean Constanța ca, în conformitate cu prevederile Legii 544 a liberului acces la informațiile de interes public, să aducă la cunoștința constănțenilor contribuabili care este valoarea fondurilor investite în "Marea Adunare Populară".
Dincolo chiar și de orientarea banului public spre acțiuni electorale, un gust mai amar îl lasă, parcă, această confiscare a sărbătorii tuturor românilor de un partid politic mânat de interese pur electorale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6952 secunde