Primarii liberali, în campanie pentru Mircea Geoană sau Traian Băsescu

1388
Primarii liberali, în campanie pentru Mircea Geoană sau Traian Băsescu - eb0ae6e38cbfc7239a807dd973690bfa.jpg
Decizia liberalilor de a-l susține pe Mircea Geoană pentru funcția supremă în stat, în turul al II-lea, i-a împărțit pe edilii liberali în mai multe tabere.

Unii dintre primarii liberali constănțeni s-au arătat hotărâți să se implice în campania pesediștilor, alții s-au văzut nevoiți să respecte o decizie de la centru, iar alții au declarat, cu mult curaj, că îl vor vota pe Traian Băsescu și vor face campanie pentru el.
"Așa cum se întâmplă de câțiva ani buni, ne vedem nevoiți să alegem răul cel mai mic. Sunt un soldat disciplinat și voi merge pe hotărârea celor de la centru", a spus ferm primarul comunei Mereni, Gheorghe Chiriac.
"Dragostea cu sila nu se poate, dar în politică nu trebuie să te iubești, trebuie să te înțelegi", a ținut să mai remarce el.
Liberalii din Mereni nu s-au mobilizat încă în vederea susținerii candidatului social-democrat. "Așteptăm și noi un program comun. Eu voi avea astăzi (nr. - ieri) o ședință cu liberalii, îi voi consulta și vom decide când vom fixa o întâlnire și cu membrii PSD", a explicat el.
"Este decizia Biroului Politic Central și noi o vom respecta. Din punctul meu de vedere, această alianță reprezintă, de fapt, un mod de a susține un guvern condus de Klaus Iohannis", a declarat primarul municipiului Medgidia, Marian Iordache. Pe de o parte, el a spus că mișcarea liberalilor vine să sprijine impunerea unui executiv condus de un independent, recunos-când, pe de altă parte, că PNL va putea astfel să acceadă la guver-nare.
Însă, potrivit lui Iordache, până acum, nici liberalii din Medgidia nu s-au mobilizat în vederea susținerii candidatului PSD, Mircea Geoană. "Din câte știu, de astăzi (n.r. – ieri) încep acțiunile. Există un program stabilit de Organizația Locală a PNL pentru a derula mai multe activități împreună cu Organizația Locală a PSD", a adăugat el.

"Cui îi convine această situație?"
Și primarul din comuna Istria, Ioan Herdean, a spus că liberalii din comună vor pune în practică decizia Biroului Politic Central. El nu s-a ferit să admită că ar fi vrut ca lucrurile să arate altfel. "Că ne convine, că nu ne convine, respectăm decizia. Cui credeți că îi convine această situație? Aș fi vrut să câștige Crin Antonescu, dar, dacă nu a ieșit el, acum, trebuie să ne supunem deciziei Biroului Politic Central și trebuie să mergem la vot", a precizat Ioan Herdean. Nici la Istria nu erau stabilite acțiunile comune de campanie ale liberalilor și pesediștilor. "Cred că de mâine (n.r. - astăzi) vor începe. Vom participa și noi la întrunirea de la Adamclisi, unde vor veni Crin Antonescu și Mircea Geoană cu ocazia Zilei Naționale", a completat primarul.

"Nu susțin PSD"
Spre deosebire de colegii săi de partid, Gheorghe Chirciu, primarul comunei Oltina, este hotărât să voteze Traian Băsescu și să se implice în campania PD-L. "Nu susțin PSD. Eu le-am spus-o încă din primul tur, când am simțit că PNL vrea să meargă cu PSD. Eu am avut curaj și le-am spus în față care este opțiunea mea. Știu că sunt mulți primari liberali care nu sunt cu social-democrații, dar nu știu cât de mulți își vor declara opțiunile. Poate doar doi-trei primari PNL vor susține PSD-ul și candidatul Mircea Geoană", a afirmat el.
"PSD-ul nu ne-a ajutat cu nimic. Nu a ajutat comuna cu nimic. Au adus doar niște rechizite pentru elevi și i-au luat apoi, exact în sâmbăta de dinaintea alegerilor din 22 noiembrie, i-au îmbrăcat în hainele lor roșii și
i-au dus la patinoar fără a lua legătura și cu Primăria", a mai amintit Chirciu.
Având în vedere deschiderea și suportul său pentru PD-L, Gheorghe Chirciu a luat în calcul posibilele sancțiuni pe care le-ar putea primi. "Ar trebui să fiu mai întâi exclus din organizația locală, dar dacă organizația locală nu mă exclude… Vă spun că vin liberalii la mine și ei mă încurajează să îl susținem pe Traian Băsescu", a mai arătat el la final.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.512 secunde