Traian Băsescu: CCR a adoptat o decizie de rară ticăloșie

1343
Traian Băsescu: CCR a adoptat o decizie de rară ticăloșie - basescu-1527689977.jpg
Fostul președinte Traian Băsescu susține că CCR a adoptat "o decizie de rară ticăloșie", iar, "practic, de azi, procurorii marilor parchete sunt subordonați guvernului politic", scrie Digi24.ro.


"Dragnea și Tăriceanu au reușit implementarea visului USL: «NU AVEM PUTEREA, PÂNĂ NU AVEM JUSTIȚIA». Curtea Constituțională a adoptat, în conflictul Kovesi - Tudorel Toader, o decizie de rară ticăloșie. Practic, de azi, procurorii marilor parchete sunt subordonați guvernului politic, prin Ministrul Justiției", scrie Traian Băsescu pe pagina sa de Facebook.


El susține că CCR a întors justiția la nivelul anilor 2004, când "deciziile cu privire la soarta dosarelor penale se luau în sediul PSD, de doamna Stănoiu, alături de Adrian Năstase, Victor Viorel Ponta, Mike Șpagă, Marian Oprișan și mulți alți politicieni socialiști".

Traian Băsescu acuză Curtea Constituțională că a anulat 14 ani de progres în procesul de consolidare a independeței Justiției.

"Eu nu susțin că, în independența ei, Justiția nu a făcut abuzuri, nu a hărțuit și condamnat oameni nevinovați, dar acestea trebuie corectate prin legi, prin implementarea deciziilor CCR și a directivelor UE în legislație sau prin acțiuni ale CSM și ale Inspecției Judiciare, dar în niciun caz prin punerea parchetelor sub control politic", mai afirmă Băsescu.

Curtea Constituțională a admis, miercuri, sesizarea Guvernului privind un conflict juridic de natură constituțională între ministrul Justiției și președintele Klaus Iohannis și între Guvern și președinte, ca urmare a respingerii de către șeful statului a cererii de revocare a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6902 secunde