Traian Băsescu: "Putin se uită cu cel mai mare jind la gurile Dunării"

478
1
Traian Băsescu:

Articole recomandate

Președintele Traian Băsescu a spus, sâmbătă, că el crede că președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, "se uită cu cel mai mare jind la gurile Dunării", șeful statului amintind afirmația sa că "Marea Neagră este lac rusesc", pentru care a fost blamat, dar care acum este o realitate.
Președintele Traian Băsescu a arătat că există o îngrijorare profundă, pentru că, după 1968, este prima dată când în Europa se petrece invadarea și anexarea teritoriului unui stat la alt stat, prin amenințarea forței. Potrivit șefului statului, nimeni, în momentul de față, nu exclude "pași următori", care să vizeze Transnistria, Republica Moldova, estul Ucrainei sau Odessa.
"Dacă mă întrebați pe mine, și asta am susținut în discuții la Bruxelles, Federația Rusă nu va invada estul Ucrainei, dar îl va controla prin oamenii numiți în administrație, pentru că nu au niciun rost să rupă Ucraina", a spus Băsescu.
El a precizat că rușii își doresc un "om pe placul lor" în fruntea Ucrainei, la alegerile prezidențiale din 25 mai.
"Cred că Putin se uită cu cel mai mare jind, dacă privim în istoria Federației Ruse și în istoria Imperiului rus, se uită cu jind la gurile Dunării. Cred că Transnistria, Odessa și către gurile Dunării, către această zonă, nu știu dacă se va întâmpla, dar mi-am făcut datoria să avertizez aliații noștri, sper să nu se întâmple, dar, în mod categoric, aceste riscuri există", a spus șeful statului.


Comentează știrea

rex
24 martie 2014
"lichelul" tot lichea

Cine dracul te mai asculta pe tine, un demis, un badaran, un sef mafiot?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6905 secunde