"Trebuie eliminată imunitatea parlamentarilor pentru fapte de drept comun"

234

Articole de la același autor

Cazul Boldea a arătat încă o dată că imunitatea parlamentarilor pentru fapte de drept comun trebuie ridicată, a declarat joi eurodeputata Monica Macovei, intrebată de fuga deputatului aflat în atenția procurorilor DIICOT.

"Încă o dată, vedem că trebuie eliminată imunitatea parlamentarilor pentru faptele de drept comun. Rămân doar cu imunitate pentru declarațiile politice. Sigur, și politica de resurse umane a partidelor trebuie să se bazeze pe criterii de integritate", a spus ea.

Macovei spune că fuga lui Boldea "era de așteptat, era previzibilă". "Atunci când ceri arestarea preventivă a unei persoane te aștepți ca acea persoană să nu stea, ci să facă ceva și să plece. Deci trebuie văzut dacă nu s-ar fi putut da o ordonanță de interdicție de a pleca din țară", a declarat Macovei.

Potrivit realitatea.net, întrebată dacă și PDL are o probleme cu resursele umane, dat fiind că Mihail Boldea a fost până de curând membru al acestui partid, Monica Macovei a spus că toate formațiunile politice au o problemă în acest sens. "Da, sigur că da. Toate partidele, inclusiv PDL, au o problemă de resurse umane. De-asta am și făcut acel cod etic. Sigur, la selecția candidaților pentru Parlament trebuie să aplici criterii profesionale și etice", a precizat europarlamentarul.

Întrebată dacă bănuiește că există cazuri precum cel al lui Boldea, Macovei a replicat: "Dar știm cu toții că există cazuri în toate partidele".

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Galați au solicitat Înaltei Curți de Casație și Justiție arestarea preventivă în lipsă a deputatului Mihail Boldea, care, potrivit procurorilor, a părăsit teritoriul României. Boldea a părăsit teritoriul României, pe frontiera terestră, la data de 17 martie 2012, anterior datei de 20 martie 2012, dată la care Camera Deputaților a avizat cererea D.I.I.C.O.T. de încuviințare a percheziției domiciliare, reținerii și arestării preventive a inculpatului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3637 secunde