Turcan: Validarea membrilor societății civile în CSM, sabotată de PSD-ALDE

128
Turcan: Validarea membrilor societății civile în CSM, sabotată de PSD-ALDE - ralucaturcanvicepresedintepnldes-1489063375.jpg
Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, acuză majoritatea PSD-ALDE că a "sabotat" procedura de validare în Senat a reprezentanților societății civile în CSM și face apel la ONG-uri să susțină doar două candidaturi.


"Suntem în fața unei noi etape în planul majorității PSD-ALDE de a compromite parcursul justiției din România, care acționează acum în zona Consiliului Superior al Magistraturii. Atrag atenția opiniei publice asupra procedurii de validare a celor doi membri ai societății civile, care a fost sabotată marți în plenul Senatului la ordinul lui Liviu Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu. În fapt, ultimele evenimente i-au prins pe liderii PSD și ALDE pe picior greșit și nu au prevăzut desfășurarea procedurii pentru validarea celor doi membri în CSM", a scris Raluca Turcan pe Facebook.


Ea îi acuză pe senatorii majorității parlamentare că, "la ordinul" lui Dragnea și Tăriceanu, au invalidat la vot, în bloc, cele nouă candidaturi depuse și validate favorabil de Comisia juridică.


Turcan precizează că PNL a susținut două dintre aceste candidaturi, iar reprezentanții PSD și ALDE nu au justificat în niciun fel opțiunea lor de a bloca această procedură.


Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2365 secunde