PNL își alege liderul pe 17 iunie. Liberalii constănțeni, mulțumiți și dezamăgiți

524
1

Articole de la același autor

Liberalii s-au reunit, sâmbătă, la București, în cadrul Consiliului Național de Coordonare, la eveniment participând și o delegație de la Constanța. 


În cadrul întâlnirii, Raluca Turcan a fost validată ca președinte interimar al PNL. Pe de altă parte, Convenția Națională a Partidului Național Liberal a fost convocată pentru data de 17 iunie, la București, la acest eveniment, în care va fi votată conducerea PNL, urmând să participe 5.000 de oameni. Tot sâmbătă, CNC al PNL a aprobat componența Comisiei pentru organizarea alegerilor interne. În plus, s-au votat, cu largă majoritate, modificările aduse Statutului PNL, secretarul general interimar Cristian Bușoi afirmând că nu se modifică nimic fundamental, ci se optimizează unele structuri ale partidului. 


"PNL va avea patru paliere de conducere, începând cu adoptarea noului statut: forul suprem este Convenția Națională, care se redenumește Congres și va fi chemat să decidă viitorul PNL în data de 17 iunie. Consiliul Național rămâne organismul de dezbatere politică și de decizii majore în politici publice, candidaturi extrem de importante. Biroul Politic Național va fi forul în care se iau toate deciziile majore și forumul cel mai restrâns, care se întâlnește săptămânal, Biroul Executiv", a precizat Bușoi. 
În privința viitoarelor alegeri, el a spus că în formațiunea liberală există o mare dorință de conducere, subliniind însă că viitorii lideri trebuie să fie oameni din PNL și cu experiență acumulată în partid. 


v v v


La rândul lui, Ludovic Orban, care și-a anunțat deja candidatura la condu-cerea partidului, a spus că el se află în campanie de când a devenit liberal. 


"Eu sunt în campanie de când m-am înscris în PNL. Sunt plin de schije, cicatrice în urma bătăliilor pe care le-am purtat în numele PNL, pentru că niciodată nu m-am dat în lături să dau o bătălie pentru PNL. Nu voi face altceva decât să vin la firul ierbii. Oricine se înscrie în cursă este binevenit. Eu pot să fac echipă cu orice membru al PNL. Nu fac nicio diferență între membrii PNL. Alegeți-i pe cei mai buni la nivel local, județean și central. Nu țineți cont de granița că nu provenim din același partid", a spus Ludovic Orban. 
Printre altele, el a afirmat că este nevoie "ca de aer de unitate, dar nu o unitate clamată de la microfon, ci care să fie interiorizată". 
Ludovic Orban a mai susținut că nimeni nu poate concura cu PNL în privința resursei de care dispune partidul, însă este nevoie de reprezentanți PNL "care au ce spune, care știu să comunice, să empatizeze cu oamenii, au capacitatea de a genera o imagine bună a partidului".


De asemenea, el a precizat că nu îi va critica pe cei care se vor înscrie în cursa internă pentru funcțiile din partid.
"Ludovic Orban a ținut un discurs impecabil, un discurs cu care mă pot identifica. M-am înscris acum mulți ani în Partidul Național Liberal în speranța că aici găsesc, și am găsit, mai mulți oameni cu principii similare cu ale mele, care cred în aceleași lucruri în care cred și eu, iar discursul lui Ludovic Orban a prezentat multe dintre ele. Îi urez mult succes în competiția internă pentru președenția PNL", a transmis liderul tinerilor din PNL Constanța și, totodată, consilier local în cadrul CLM Constanța, Cristina Văsii.


v v v


Așa cum era de așteptat, au fost și reacții negative față de discursurile anumitor liberali, consilierul local constănțean Romeo Rezeanu arătându-se indignat de cel al liberalului Daniel Zamfir. 


"Un discurs absolut rușinos mi-a atras atenția, cel al senatorului liberal Daniel Zamfir, soțul prezentatoarei de la Antena 3 Oana Stancu. Individul acesta nu a înțeles de ce au ieșit în stradă 600.000 de români. O ținea pe a lui cu deciziile CCR și corelările necesare din OUG 13. Și ne mai întrebăm de ce unii cetățeni ne spun «PSD-PNL, aceeași mizerie». A dat o lege cu dedicație pentru frate-său ce se împrumutase în franci elvețieni, recent respinsă de Curtea Constituțională. Datorită acestor indivizi și lipsei de fermitate a PNL cu astfel de specimene jenante, lumea ne dă vot de blam în continuare", a spus Romeo Rezeanu. 


În altă ordine de idei, Biroul Permanent Național al PNL a respins, sâmbătă, în unanimitate, propunerea de relaxare a criteriilor de integritate și s-a opus propunerii care sancționa filialele cu cele mai slabe scoruri la alegerile parlamentare. 


Concret, liberalii din BPN s-au opus și propunerii potrivit căreia ultimelor 12 clasate organizații la alegerile parlamentare li se retrage dreptul de a de-semna parlamentari.


Comentează știrea

Johny
6 martie 2017
Rezeanu

Cine se aseamana se aduna, domnule Rezeanu!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3661 secunde