PNL propune ca orele suplimentare să fie scutite de unele taxe

259
3
PNL propune ca orele suplimentare să fie scutite de unele taxe - pnlrobertboroianu10-1488382329.jpg

Articole de la același autor

Deputatul liberal constănțean Robert Boroianu a înaintat conducerii Camerei Deputaților o propunere legislativă pentru modificarea și completarea Legii 227/2015 privind Codul Fiscal, care va aduce beneficii majore atât angajatorilor, cât și angajaților din sectorul privat și va contribui la o mai bună colectare a sumelor strânse la bugetul asigurărilor sociale. 


"Am depus propunerea împreună cu mai mulți colegi deputați liberali. Este vorba despre o relaxare fiscală puternică aplicată asupra muncii suplimentare. Mai precis, veniturile salariale realizate de angajații cu normă întreagă în contul orelor suplimentare, în limita a 32 de ore lunar, vor fi scutite de impozitul pe venit, de contribuțiile sociale de sănătate, de șomaj sau de accidente. Pentru orele suplimentare realizate se vor plăti numai contribuții de asigurări sociale, de 10,5%, contribuția individuală", a spus deputatul Robert Boroianu, de la PNL Constanța. 


El a explicat că, din punct de vedere al impactului bugetar, este convins că măsura propusă va avea un impact pozitiv chiar pe termen scurt, mediu și lung, dat fiind faptul că, în prezent, din cauza poverii fiscale mari aplicate muncii, mai puțin de 10% din orele suplimentare efectuate de angajați sunt fiscalizate. 


"Din păcate, cea mai mare parte a statisticilor relevă faptul că angajații cu normă întreagă efectuează ore suplimentare, care ori nu sunt plătite, ori sunt plătite necorespunzător, ori nu sunt înregistrate ca volum de muncă suplimentară. Aceste contribuții vor sprijini angajații să obțină un punctaj superior la pensionare și vor duce la creșteri semnificative de activitate în zonele economice care se confruntă cu un deficit acut de forță de muncă. Partidul Național Liberal consideră că această măsură va fi bine primită de agenții economici din mediul privat și va stimula angajatorii să oficializeze relațiile de muncă suplimentare, iar angajații să presteze muncă suplimentară", a mai spus Boroianu. 


În ceea ce privește sectorul public, deputatul a menționat că opțiunea pentru plata orelor suplimentare, respectiv compensarea acestora cu ore libere plătite rămâne un atribut al Guvernului Grindeanu, în funcție de evoluțiile bugetare viitoare. 


Comentează știrea

Lazar
2 martie 2017
orele suplimentare

Dl Paralamentar PNL tu vorbesti de ore suplimentare sa nu fie taxate,tot cu propuneri de furaciuni vi sa pacalest si angajati si statu,chiar tu nu a-i Rusine in tine cate Fraude a-i facut si a-ti cumparat justitia sa va dea dreptate.

Constantin
2 martie 2017
Alt derbedeu!!!

Reduceti taxa pe munca derbedeilor!!! Numai la furaciuni va ganditi! Il angajezi cu 2 ore si-l tii in ore suplimentare 8. Ce golani!!! Reduceti taxa pe munca infractorilor!!! La hotii nu va itrece nimeni!

Lazar
3 martie 2017
orele suplimentare

Mai Constantine,cred ca nici nu va puteti inchipui,de acest ales Hotoman de Parlamentar PNL C-ta,dr.dr.prof.ing Boroianu Robert Aurel cu toata gasca lui, cat a furat si fraudat statul ro,angajati si pe alte persoane si firme si cei de la IPJ si Parchet in frunte cu zeitele Prc Puiu Zarafina,Adina Florea si al-ti in frunte cu diferite controale ANAF care au luat spagi si nu au fost verificate de 8-9 ani de zile si ascund si musamalizeaza adevarul,IPJ si PCA C-ta se fac ca nu inteleg,dau cu Petiti Clasate,NUP,Hotarari cu rezoluti mincinoase,Tergiversari prin Terfelirea Constituti Ro.Conducerea centrala PNL ii accepta ca sponzorizeaza din fraudele facute la GEPETO.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5771 secunde