UDTR, gazdă a simpozionului "Femeia Turcă din Balcani"

199
UDTR, gazdă a simpozionului
Uniunea Democrată Turcă din România (UDTR) organizează, în perioada 26-29 mai, cea de a VIII-a ediție a simpozionului internațional "Femeia Turcă din Balcani".

Lucrările simpozionului vor debuta, astăzi, la ora 11.00, și vor fi găzduite de hotelul Ten din Constanța. Evenimentul este organizat de comisia de femei a UDTR și reunește peste 300 de turcoaice din Republica Turcia, Grecia, Ciprul de Nord, Azerbaidjan, Bulgaria, Republica Moldova și România.

În acest an, vor fi dezbătute teme precum "Rolul femeii în moștenirea culturală a turcilor", "Organizațiile de femei și rolul acestora de-a lungul timpului", "Viața citadină și mentalitatea femeii" și "Drepturile femeii în legislația internațională".

"Simpozionul «Femeia Turcă din Balcani» este cea mai amplă manifestare internațională inițiată și organizată o dată la doi ani de Comisia de Femei a UDTR. Scopul manifestării este de a întări și dezvolta relațiile de cooperare, comunicarea și parteneriatele prin proiecte și acțiuni comune între femeile de naționalitate turcă din zona de sud-est a Europei și nu numai", a declarat președintele Comisiei de femei din cadrul UDTR, Melec Amet.

La simpozion, sunt așteptați să participe președintele UDTR, Osman Fedbi, secretarul general, prof. Ervin Ibraim, deputatul Iusein Ibram, reprezentanți ai administrației publice locale și centrale, ai comunităților etnice din Constanța, precum și ai Ambasadei Republicii Turcia la București și ai Consulatului General al Republicii Turcia la Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1343 secunde