UDTTMR a adus modificări importante la statut

771
8
UDTTMR a adus modificări importante la statut - conferintanationalaudttmr-1364740579.jpg
Aproximativ 300 de delegați din cei 318 înscriși pe liste au participat, sâmbătă, la Palatul Copiilor din Constanța, la Conferința Națională anuală a Uniunii Democrate a Tătarilor Turco - Musulmani din România (UDTTMR). În cadrul conferinței de anul acesta, delegații au votat o serie de modificări la statutul UDTTMR. 

Potrivit președintelui UDTTMR, Gelil Eserghep, au fost modificate 51 de articole din vechiul statut. Printre cele mai importante modificări aduse statutului se numără renunțarea la limita de două mandate pentru președinți și deputat, lărgirea Biroului Executiv al UDTTMR de la 9 la 11 persoane, prin cooptarea președinților filialelor Constanța și Medgidia. De asemenea, în noul statut sunt prevederi clare cu privire la alegerea în funcții, dar și la aspecte ce țin de organizare și disciplină la nivelul organizației. 

În cadrul aceleiași conferințe, participanții au convenit ca cei care nu sunt membri activi la una dintre filialele uniunii și nu au cotizația plătită la zi să nu aibă dreptul de a participa la alegeri. 

În același timp, cei care sunt activi și sunt prezenți la acțiunile uniunii vor fi sprijiniți, în acest sens, un prim exemplu fiind cooptarea, în cadrul conferinței de sâmbătă, a decanului Facultății de Marină Civilă din cadrul Academiei Navale "Mircea cel Bătrân", prof. univ. dr. Beazit Ali, ca membru în comitetul filialei Constanța. 

Noul statut cuprinde și o premieră, mai exact, un articol care face referire la acordarea titlului de "tătar de onoare" unor persoane din afara comunității, care au sprijinit, de-a lungul timpului, comunitatea prin diferite acțiuni. 

"Este ceva simbolic, dar care contează atât pentru noi, cât și pentru ei, este o formă de a ne exprima gratitudinea față de cei care ne-au ajutat și ne-au sprijinit", a declarat, la finalul conferinței președintele UDTTMR, Gelil Eserghep. 

În cadrul Conferinței Naționale de sâmbătă, președintele Gelil Eserghep a prezentat și raportul de activitate după cele nouă luni de la preluarea funcției. 

"Am reușit să omogenizez comunitatea și să întăresc spiritul de unitate și aceasta este satisfacția mea cea mai mare după cele nouă luni de activitate la UDTTMR. Filiale sau persoane care în noiembrie 2011 au boicotat modificarea statutului acum au venit și au votat pentru modificare", a mai spus președintele UDTTMR.

Comentează știrea

tatar
1 aprilie 2013
Vor FUNCTII PE VIATA!!!

La conducerea uniunii sunt niste hoti care vor - si se pare ca si reusesc - sa-si asigure functii pe viata din care sa poata fura si sa se poata infrupta ei si famiile lor pe viata! RUSINE LOR, nu ne reprezinta pe noi, tatarii! De ce nu este transparent modul in care se cheltuie banii alocati minoritatilor in general, minoritatii turce si celei tatare in special?

becmambet
1 aprilie 2013
Ai dreptate

Ai mare dreptate frate ,astia fura de stinge .

timur
1 aprilie 2013
pt nogai

la udttmr s-a instaurat dictatura prm ista a lui eserghep care si-a numit cumnatul subprefect ginerele membru in cr rubedenile sunt membri ai udttmr si cei care vor sa fie membri acum trebuie binecuvantati de cr ce fel de libertate mai e si asta , la noi in municip cta traiesc 10000 tatari dar membri cu drept de vot sunt doar 100 sa nu mai zic ca din 100 vreo 50 sunt nogai de-ai lui eserghep iar vreo 30 slugi si rubedeni. gelil un nogai imputit care dezbina tatari cu activitati de 8 martie pt nogai la dorna 5 stele pt. cirim la nunta zanfirei si foisor adica cantine de pe vremea comunistilor

bercehan
1 aprilie 2013
interlopul de gelil

prin actiunea de modificare a statutului puscariasul de demirel si betivanul de nagi au fost bagati in legalitate iar gelil presedinte pe viata un interlop va conduce udttmr ul cel putin pt urmatorul deceniu ajutat de proxenetul de turgai si demirel iar oameni precum timucin saganai negeat sunt dati la o parte iar in cr sunt instalatori carciumari puscariasi proxeneti tamplari boschetari si penalul de varol rusine natiei tatare

ali
1 aprilie 2013
Penalul de AMET VAROL

Gelile, cand il crucifici pe penalul de Varol sa vada lumea de ce esti in stare? Sa vedem si noi din ce bani si-a luat apartamente si si-a facut vila, ca era un vai de el cand a venit la uniune si acum ....

tatar
2 aprilie 2013
udttmr

In primul statut al uniunii era un articol care prevedea : nu pot face parte din comitet sot,sotie ,frate,sora ,var....acel statut insa a fost facut de oameni sufletisti care in vremuri de inceput (1990)s-au confruntat cu multe lipsuri,ei au fost valoarea uniunii...oameni ale caror nume nu se pomenesc astazi!Acesti mari lideri de azi ..erau bussinesmeni..ii dureau pe ei in flecul de la pantof de tatarime...au facut bani si acum nu fac decat sa isi etaleze luxul!Acesti lideri nu au macar bunul simt sa invete sa vorbeasca tatareste cursiv!ce sa mai vorbim ca ar fi trebuit sa stie de copil!

senol
2 aprilie 2013
Hotul de Amet Varol

As fi curios sa vad meritele/realizarile, eventual cv-uri daca exista, ale celor care in poza de mai sus stau in prezidiu. Si as fi tare curios sa vad O DECLARATIE DE AVERE A LUI AMET VAROL INAINTE DE A FI PRESEDINTE AL UDTTMR si DUPA, poate ne explica si noua de unde a adunat banii, ca stim cu totii ce "succes" are Varol ca avocat...

Merten
12 aprilie 2013
Fratilor veniti cu mic cu mare la uniune

Va rog pe cei care va considerati tatari sa veniti a uniune si sa va faceti membrii si sa va prezentati la actiuni, sa vi se auda opiniile s i doleantele. Daca va e frica de ei nu reolvam nimic. Daca scriem opiniile noastre pe la ziare, ar nu facem nimic. Rufele nu se spala in public. Varol a facut avere cat a fost la uniune pt ca a gonit tatarii de caltate. Dar Gelill macar aduna langa el tatari cu scoala si educatie . ( dar cam multe rude) ... Trebuie sa facem ceva ca sa nu ne amestecam cu toti tatarii cu nesimtirea si hotia conducatorilor actuali.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3651 secunde