Un vis devenit realitate! After school pentru copiii din comuna Mihail Kogălniceanu

1300
27
Un vis devenit realitate! After school pentru copiii din comuna Mihail Kogălniceanu - ancutabeluunvisedevenitrealitate-1443204501.jpg

Articole de la același autor

Chiar dacă atmosfera nu este una tocmai plăcută în cadrul Consiliului Local Mihail Kogălniceanu, din cauza opoziției pe care o fac membrii PSD, primarul liberal Ancuța Belu intenționează să continue toate proiectele care sunt în interesul comunității.

Astfel, înainte de începerea anului școlar toate unitățile au fost igienizate și zugrăvite pentru ca toți elevii și cadrele didactice să-și desfășoare cursurile în condiții optime. De departe, cel mai recent proiect pus în practică de reprezentanții administrației publice locale este noul after-school din comună.

"Începând cu anul școlar 2015-2016, în Mihail Kogălniceanu, datorită eforturilor primarului Ancuța Belu și a echipei sale, a devenit realitate un proiect important și absolut necesar - Centrul de zi after-school în cadrul căruia pot beneficia de supraveghere și îndrumare doar elevi ai Liceului Teoretic Mihail Kogălniceanu, ciclul primar", a spus directorul liceului, Floriana Petre.

Acest proiect s-a aflat pe masa de lucru a edilului încă de la preluarea mandatului în 2012. Scopul principal este de a veni în sprijinul copiilor ai căror părinți au un program prelungit de lucru la serviciu, iar de la planuri la punerea în practică nu a mai fost decât un pas. Odată finalizată, investiția oferă 50 de locuri pentru copiii comunei.

"Este un vis care a devenit realitate, fiind încurajată în mod special de oamenii comunei. Decizia de înființare a unui after-school am luat-o în urma consultării cu locuitorii. Ei au semnalat necesi-tatea unui loc unde copiii să-și petreacă timpul liber, în sigu-ranță, după terminarea cursurilor școlare. Sunt părinți care nu au cu cine să-i lase după ce aceștia ies de la școală și nu au nici posibilitatea de a angaja o bonă, astfel că este mai mult decât util un asemenea loc pentru ei. Cei mici vor sta la after-school până la ora 17.00. Aici vor mânca și își vor efectua temele sub supravegherea unui profesor", a declarat primarul localității Mihail Kogălniceanu, Ancuța Belu.

Și pentru că localitatea Mihail Kogălniceanu este una din comunele pline de viață, cu mulți copii, șefa administrației publice locale are în lucru un proiect ce vizează construirea unei grădinițe cu program prelungit.

"Intenționăm să facem o grădiniță cu program prelungit pentru cei mici. Drept urmare, se efectuează expertiza și studiul de fezabilitate pentru acest proiect", a mai spus Ancuța Belu.

Ea a adăugat că noua locație va putea găzdui 50 de copii, însă se analizează posibilitatea ca acolo să stea chiar și 75 de copii. Costurile pentru noua grădiniță cu program prelungit s-ar putea ridica la aproximativ 100.000 de euro, bani ce vor fi suportați din fonduri proprii ale administrației din Mihail kogălniceanu. 

Comentează știrea

27 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
Navetist
26 septembrie 2015
Decontul navetei profesorilor pe luna iunie CAND?

S-a zugravit,s-au pus pavele in fata scolii dar profesoriinavetisti nu beneficiaza de decontul acesteia....elevii pleaca din scoala ,se desfiinteaza clase din lipsa acestora... OARE DE CE IN MANDATUL FOSTULUI PRIMAR TOTUL ERA OK? Sa speram ca va reveni iar functie si totul va reintra in normal.

alexandra
26 septembrie 2015
bravo Floriana

Bravo, Floriana, esti tare! Esti cel mai competent director de la Doamnele Puscasu si Grosu incoace!

Nicu
26 septembrie 2015
Felicitari makidoancei

Floriana ar fi cea mai buna varianta de candidat PSD la primaria Kogalniceanu. Ea nu are ce cauta in echipa de boi agramati si de ciobani ai primaritei! Schimbarea aspectului interior si exterior al scolii dar si atitudinea tuturor fata de scoala este meritul energicei makidoance!

4. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

o mamica
26 septembrie 2015
Bravo Flriana

BRAVO BRAVO BRAVO! Comuna avea nevoie de de un after din asta ca sunt parinti care n-are cu cine sai lase.

profesor
26 septembrie 2015
Adevarul

Profesorii beneficiaza de decontarea navetei, doar ca unora le este lene sa isi completeze hartiile!Desfiintarea claselor sau plecarea elevilor nu e vina directorului!Cat despre revenirea turmentatului, nu mai sperati in zadar!Asa ca lasati barfele si ocupati-va mai bine de copii!

Morocanosu
26 septembrie 2015
Vice

Acum daca tot nu aveti vice eu zic sa-l puneti pe Lupu poate asa o sa umble si el spalat si barbierit.

Alt Cristi
26 septembrie 2015
Intrebare

Ce a facut Balamace in peste 15 ani de directorat? Ce a ramas in urma lui?

Nina B.
26 septembrie 2015
Echipa

Rezultatele se vad echipa Belu Ancuta - Petre Floriana este cea mai buna din ultimii ani. Comparativ, dati-mi 2 exemple de lucruri pe care le-a lasat in urma Muresan!

Navetist
26 septembrie 2015
decontul pe luna iuniecand?

De stresul birocratiei impuse prin hartii de tot felul fara sens unele cadre renunta la a mai depune bilete ce oricum sunt decontate tarziu si nu in totalitate,nu este adevarat?pe luna iunie s-a decontat cumva?au trecut 3 luni...e bine.bravo directoarei...o sa va decontez asa promitea inainte sa fie aleasa.

Răspuns la: Adevarul
Adăugat de : profesor, 26 septembrie 2015
Profesorii beneficiaza de decontarea navetei, doar ca unora le este lene sa isi completeze hartiile!Desfiintarea claselor sau plecarea elevilor nu e...
27 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6201 secunde