USR a depus plângere penală împotriva Primăriei Constanța! "Nu și-a exercitat dreptul de preemțiune în cazul Hanului Balcan"

2962
1
USR a depus plângere penală împotriva Primăriei Constanța!
La sediul USR Constanța are loc o conferință de presă susținută de viceprimarul Constanței Florin Cocargeanu, deputatul Stelian Ion si președintele USR Constanța Dumitru Caragheorghe.

În acest context, cei prezenți au anunțat că USR Constanța a depus plângere penală împotriva Primăriei Constanța deoarece nu și-a exercitat dreptul de preemțiune în cazul Hanului Balcan, care a fost vândut recent fostului prefect Ion Constantin. Acuzația vizează posibile infracțiuni de neglijență în serviciu sau abuz în serviciu.


„Vrem să facem cunoscut faptul ca organizația noastră a făcut tot ce a fost posibil pentru ca acest imobil să revină către administrația publică pentru organizarea unui hub cultural. Din punct de vedere juridic ne aflăm în punctul în care mai rămăsese doar realizarea dreptului de preempțiune care a fost sabotat la nivel de primărie, în primul rând de secretarul general Mirabela Călin, pe numele căreia am depus plângere penală, pentru achiziționarea acestui sediu. Ni s-a transmis foarte clar că nu există niciun potențial cumpărător. Proprietarii vechi ai imobilului au transmis adrese către instituțiile locale, suntem în fata dumneavoastră pentru a anunța că noi, consilierii locali, nu am fost anuntați de această adresă, drept pentru care consilierii USR Constanta au depus un denunț îndreptat către doamna Mirabela Călin”, a explicat președintele USR Constanța, Dumitru Caragheorghe.


La rândul lui, viceprimarul Constanţei Florin Cocarageanu a declarat că era prevăzută și o parte din buget pentru această clădire. "O să solicităm primarului exproprierea de utilitate publică a Hanului Balcan”, a mai spus viceprimarul.
Reamintim că, recent, Hanul Balcan a fost achiziţionat de fostul prefect Ion Constantin cu suma de 650.000 de euro.



Comentează știrea

Politichie
26 august 2022
Ati votat pt. asta ?

Primaria asta nu e obligata sa-si exercite un drept, daca alesii nu au stabilit asta. Daca si prin ograda aia doar unii stiu exact locurile cu hrana, pai atunci poate stapanul e partinitor, nu i-or place bastarzii sau poate nici asta nu stie ce e pe acolo. Cu legea se poate rezolva mereu, dar sa ai si fundament solid. Au si urechile astea rolul lor, si daca sint bine directionate vei fi mereu in avantaj.

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4627 secunde