Victor Ponta: "Guvernul va face tot ce este legal pentru a fi evitate situații ca la grădinița din Constanța"

128
Victor Ponta:

Articole de la același autor

Guvernul va face tot ceea ce este legal pentru ca, în viitor, să fie evitate situații similare cu cea petrecută în Centrul de dezvoltare și educație "Micul Regat" din Constanța, unde îngrijitoarele au agresat sau amenințat mai mulți copii, a declarat premierul Victor Ponta. 


El a răspuns astfel după ce a fost întrebat de jurnaliști dacă va cere un control la instituțiile de învățământ privat, după cazul de la Constanța.


"În mod sigur, tot ceea ce este legal, facem", a spus Ponta. 


Răspunsul premierului vine după ce, zilele trecute, deputatul PMP Florin Gheorghe a spus că, încă de la începutul acestui an, susținut de colegii din Partidul Mișcarea Populară, a elaborat și depus un proiect de lege prin care se urmărea combaterea activităților școlare și preșcolare neautorizate și care funcționează ilegal, dar care sunt plătite cu sudoarea părinților. 


"Am depus un astfel de proiect fiind susținut și de colegii Partidului Mișcarea Populară. Guvernul Ponta, majoritatea oarbă și obedientă din Parlament, precum și mult prea mulți parlamentari din opoziție s-au înghesuit să respingă proiectul la care am lucrat. Pentru ei, copiii nu contează pentru că nu votează. Dacă trebuia protejați morții lui Dragnea, sigur se adopta. Însă noi ne-am propus să avem grijă de copii", a declarat deputatul Florin Gheorghe. 


El a mai adăugat că, dacă acel proiect era adoptat, centrul educațional cu pricina nu ar fi existat, pentru că trebuia să fie autorizat și să fie supravegheat de Ministerul Educației și de către autoritățile publice locale, chiar dacă este particular. 


Reamintim că micuții aflați în Centrul de dezvoltare și educație "Micul Regat" din Constanța, unde îngrijitoarele au fost filmate în timp ce îi agresează sau amenință pe micuți, primeau vin pentru a dormi la prânz, iar când se trezeau, li se dădea cafea, afirmă avocatul părinților care au reclamat abuzurile. El a mai precizat că părinților copiilor care veneau acasă cu vânătăi după ce erau bătuți și bruscați de îngrijitoare li se spunea că micuții s-au lovit singuri. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4352 secunde