Viitorul Birou Politic Județean al PNL Constanța se conturează în aceeași formulă

1290
Viitorul Birou Politic Județean al PNL Constanța se conturează în aceeași formulă - ea0307931d54e7231e714fb5ee7423ef.jpg
Liberalii constănțeni au intrat pe ultima sută de metri cu pregătirea ultimelor alegeri interne ce vor avea loc vineri, în cadrul Conferinței Județene, programată pentru ora 16.00, la Casa de Cultură. La eveniment sunt așteptați să participe peste 800 de delegați din întreg județul care își vor desemna noul președinte și noul Birou Politic Județean (BPJ).
Până acum, singurul care s-a arătat hotărât să candideze pentru șefia filialei județene este actualul lider al formațiunii politice, Gheorghe Dragomir. Unul dintre potențialii săi contracandidați, Adrian Stan, în prezent vicepreședinte al BPJ și președinte al Ligii Aleșilor Locali a PNL Constanța, a declarat că nu se înscrie în cursa pentru președinția organizației județene. "Nu pot ține doi pepeni în brațe", a explicat Adrian Stan, făcând referire și la atribuțiile sale de primar pe care trebuie să le respecte și care îi ocupă mult timp, astfel încât nu se mai poate ocupa și de conducerea județeană a PNL.
"În fotbal, când lucrurile merg prost, este schimbat antrenorul. La noi, lucrurile au mers prost, dar antrenorul rămâne același. Cu toate acestea, sper să se producă niște transformări și să se rezolve toate situațiile de tipul celor de la Năvodari, Ovidiu sau Constanța, unde au apărut probleme în alegerea liderilor", a mai adăugat el.

"Omul care dă încredere celorlalți"
Gheorghe Hânsă, fostul primar al orașului Cernavodă și totodată unul dintre actualii vicepreședinți ai BPJ, a declarat că va candida pentru un loc în noul birou politic, sperând să obțină un număr suficient de voturi pentru a-și continua activitatea de pe aceeași funcție. "Dacă mă vor vota colegii mei să fac parte din echipa de conducere, îmi voi continua mandatul. Dar nu este un capăt de lume dacă voi rămâne simplu membru", a precizat Gheorghe Hânsă.
"M-am simțit foarte bine în această echipă și dacă ținem cont de felul în care s-au derulat alegerile din teritoriu și de noile conduceri, PNL are toate șansele să progreseze", a mai spus el pozitiv. În privința șanselor lui Dragomir de a obține un nou mandat, Gheorghe Hânsă s-a arătat foarte optimist. "Este omul care dă încredere celorlalți, este un tip extrem de vrednic, care a investit multă muncă și price-pere și cred că se vor vedea rezultatele în foarte scurt timp", a mai adăugat vicepreședintele PNL.

"Nu suntem nici la căruța PDL, nici la căruța PSD"
Și deputatul Mihai Lupu și-a exprimat intenția de a candida pentru BPJ, mizând, la rândul său, pentru o funcție de vicepreședinte. Mihai Lupu a precizat că obiectivul noii echipe județene ar trebui să fie plasarea PNL în prima linie la nivel local. "Avem nevoie de creșterea credibilității PNL și a organizației municipale la nivel local. Trebuie să fim mai activi și să îi facem pe oameni să înțeleagă că nu suntem nici la căruța PDL, nici la căruța PSD", a completat el.

"O adunare mai liberală"
Noul președinte al Organizației Municipale a PNL Constanța, Victor Manea, a declarat, la rândul său, că va candida pentru un loc în BPJ, râvnind la un post de vicepreședinte. Victor Manea a mai spus că îl sprijină pe Gheorghe Dragomir, în timp ce "în mare parte, componența biroului va rămâne aceeași". De asemenea, Victor Manea a explicat că adunarea de vineri va fi una "mai liniștită și mai liberală" decât cea de la municipiu, de pe 22 mai. Victor Manea este în prezent secretar coordonator al Biroului Politic Județean.
Și consilierul local Ovidiu Cupșa a anunțat că îl va susține pe Gheorghe Dragomir. Liberalul a spus că vrea să obțină tot o funcție de vicepreședinte la nivel județean. Potrivit lui, viitorul birou va avea un președinte, nouă vicepreședinți, 30 de membri și șapte-opt membri supleanți.
La toate aceste candidaturi se va adăuga și cea a lui Andrian Mihei, care aspiră și el la un post de vicepreședinte.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2086 secunde