Vasile Blaga, noul președinte al PDL:

"Vreau un partid muncitor și disciplinat"

449
2

Articole de la același autor

Democrat-liberalii s-au reunit, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, în Convenția Națională Extraordi-nară a partidului pentru a alege o nouă conducere. Deschiderea lucrărilor a început la ora 10.00, președintele demisionar al PDL, Emil Boc, prezentând un raport de activitate.

Ulterior, Vasile Blaga, singurul candidat pentru funcția de preșe-dinte al PDL, a prezentat moțiunea pentru șefia partidului, iar cinci susținători ai acestuia au avut discursuri.

Imediat, s-a trecut la votarea președintelui, Vasile Blaga fiind ales în fruntea partidului, delegații prezenți la Convenția Națională Extraordinară exprimând 1.197 voturi "pentru" și 28 "împotrivă".

După ce a fost anunțată alegerea sa, noul președinte al PDL, Vasile Blaga, le-a spus democrat-liberalilor că le mulțumește pentru încredere.

"Vă mulțumesc pentru încredere. Vă spun drept: nu este timp de prea multe vorbe. Alături de echipa pe care o veți vota intrăm într-o etapă nouă. Vom adăuga istoriei noastre tot ce este necesar pentru un PDL al anului 2012. Un PDL lider al dreptei româ-nești, un PDL catalizator. Un partid care este capabil să anime și să inspire forțele politice ale dreptei și energia societății civile", le-a spus Blaga democrat-liberalilor reuniți la Palatul Parlamentului.

Blaga a mai spus că PDL deschide porțile tuturor celor care cred în valorile dreptei, într-o Românie a meritului și adevărului, într-o Românie europeană.

"Trăim într-o perioadă dificilă, o perioadă foarte gravă. Așa cum ați observat cu toții, de două luni încoace de la instalarea guvernului Ponta, democrația și legalitatea sunt serios amenințate de acțiunile Guvernului USL", a adăugat Blaga, care le-a propus delegaților adoptarea unei rezoluții.

Blaga vrea să facă ordine în organizațiile locale 
În altă ordine de idei, el a mai spus că vrea un partid muncitor și disciplinat, ca să coaguleze dreapta până la alegeri împotriva USL.

"Ca președinte de partid îmi doresc un partid muncitor, dis-ciplinat, condus de un Birou Permanent lucrativ, în care toți colegii să știe clar cu ce se ocupă, și vor ști. Va trebui să ne ocupăm de reorganizarea partidului, că avem destule organizații în care lucrurile nu au mers bine deloc în această perioadă, va trebui să reînnodăm dialogul cu societatea civilă, va trebuie să ne îmbunătățim fundamental comunicarea, va trebui să aducem aproape de noi acel segment al societății civile care împărtășește valorile de centru-dreapta și de dreapta", a mai afirmat Vasile Blaga.

El a susținut că în ceea ce privește alegerile parlamentare din această toamnă ținta o va stabili conducerea partidului.

Pe de altă parte, Vasile Blaga va fi secondat la conducerea partidului de patru prim-vicepreședinți. În urma alegerilor aceștia sunt: Cezar Preda, Cristian Preda, Mihai Stănișoară și Dorin Florea. Perdanții la funcția de prim-vicepreședinte au fost Teodor Baconschi, care a obținut 382 de voturi și Theodor Paleologu - 369 voturi.

Vicepreședinți au fost aleși George Scripcaru, Mircea Hava, Sulfina Barbu, Gabriel Berca, Anca Boagiu, Cristian Boureanu, Costică Canacheu, Traian Igaș, Constantin Ostaficiuc, Andreea Paul, Radu F. Alexandru, Alin Tișe, Raluca Turcan, Sever Voinescu și Florin Popescu. Totodată, Gheorghe Flutur a primit 1.053 de voturi pentru funcția de secretar general al partidului, iar funcția de trezorier i-a revenit lui Ion Ivașcu, singurul candidat la funcție.


Comentează știrea

Lucian Blaga
2 iulie 2012
Blaga viseaza

Intentiile sunt bune.Nimeni n-a impiedecat PDL sa faca ceea ce doreste Blaga.Intentiile vor ramane vorbe in vant daca de ex.la Constanta vor mai fi alesi in fruntea organizatiilor pseudo-lideri de talia lui Chiru,Constantin,si ceilalti facuti din aceeasi faina.Cat despre disciplina si munca,mai e mult pana sa se realizeze asa ceva.Toti vor functii fara munca,fara plan,fara disciplina.Pana acum,organizatia PDL judet si municipiu n-au fost decat oficii de plasare a unor incompetenti in diverse functii.Blaga nici nu stie ce-l asteapta.Cel putin la Constanta.

CHIRU
2 iulie 2012
BRAVO DOMNULE BLAGA

IN SFARSIT PUTEM FACE CEVA IN JUDET, CU AJUTORUL DUMNEAVOASTRA VOM REUSI SI NOI IN JUDETUL CONSTANTA. BINE CA NU MAI E TANTI PE ACOLO, SA-SI TINA DELFINII IN PARTID SI SA FIU NEVOIT SA LUCREZ CU EI. MAI ALES CU CEI CARE MI AU SABOTAT CAMPANIA MAGDA SI PETRE. IMPREUNA VOM REUSI.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3644 secunde