Zelenski: Nu vă pot da detalii despre sprijinul militar cerut României

802
Zelenski: Nu vă pot da detalii despre sprijinul militar cerut României - instantvzelenskyycotroceni008inq-1696942084.jpg

Articole de la același autor

Președintele Ucrainei a ajuns astăzi, 10 octombrie, la București, pentru prima dată de la începutul războiului declanșat de Rusia și s-a întâlnit cu președintele Klaus Iohannis. Zelenski avea programat și un discurs în Parlament la ora 17.00, care însă nu va mai avea loc, au declarat surse parlamentare pentru Libertatea. Informația a fost apoi confirmată oficial.
Klaus Iohannis și Volodimir Zelenski au ieșit la declarațiile comune, după ce, șefii celor două state au semnat ridicarea relației dintre cele două țări la nivel de Parteneriat Strategic.


„Mă bucur să îl primesc astăzi la Palatul Cotroceni pe Președintele Ucrainei, domnul Volodimir Zelenski. Această vizită are un caracter istoric pentru relația bilaterală și transmite un mesaj puternic privind angajamentul nostru constructiv. Ne dorim o relație bilaterală bazată pe încredere și valori comune, cu o viziune pe termen lung, și axată pe generarea de proiecte concrete în beneficiul cetățenilor noștri și al întregii regiuni. De aceea, am decis astăzi împreună să începem concret procesul pentru a ridica relația dintre România și Ucraina la nivel de Parteneriat Strategic”, a declarat Iohannis.


De asemenea, preşedintele României a mai susţinut:


“România este hotărâtă să continue sprijinul pentru Ucraina, inclusiv cel de tip militar, până la victoria împotriva Rusiei, eliberarea întregului teritoriu, tragerea la răspundere a tuturor celor vinovați de crime și reconstrucția țării”.


La rândul său, Volodimir Zelenski a mulţumit echipei prezidenţiale şi întregii Românii pentru “susţinerea şi ajutorul acordat Ucrainei în această perioadă dificilă şi dură”.
 
“Drag popor român, sunt foarte bucuros să vizitez Bucureștiul. Vă mulțumesc dumneavoastră personal, domnule Președinte, echipei dumneavoastră, mulțumesc întregii Românii pentru susținerea și ajutorul acordat Ucrainei și cetățenilor Ucrainei în această perioadă dificilă și dură. Îmi aduc aminte cât de călduros au fost întâmpinați oamenii noștri aici, în România.
România ne-a acordat sprijin și militar, și umanitar. Suntem recunoscători pentru solidaritatea dumneavoastră și menționăm faptul că România a ales Ucraina în cel mai dificil moment din istoria noastră”.


Întrebat de jurnaliști, în ce constă sprijinul militar solicitat României, președintele Ucrainei a declarat că "nu poate da detalii".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3756 secunde