După o pauză de șase ani, procesul lui Mitică Dragomir, acuzat de mită, se reia

327
După o pauză de șase ani, procesul lui Mitică Dragomir, acuzat de mită, se reia - mitica-1696942560.jpg

Articole de la același autor

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, marți, începerea judecăţii în dosarul RCS-RDS, în care sunt judecaţi, printre alţii, fostul şef al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, şi fostul administrator al companiei de cablu, Ioan Bendei. Dosarul a ajuns prima dată pe rolul instanței în urmă cu șase ani, în 2017.


Magistraţii au respins cererile de restituire a cauzei la procuror şi au mai decis că dosarul va fi judecat de Curtea de Apel Bucureşti.


„Respinge cererile de excludere a probelor și de constatare a nelegalității actelor de urmărire penale, formulate ulterior pronunțării încheierii de cameră preliminară din data de 20 iunie 2023. Respinge cererile de restituire a cauzei la procuror. Constată legalitatea sesizării Curţii de Apel Bucureşti cu rechizitoriul nr. 326/P/2016 din data de 21.08.2017 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție, legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală, astfel cum au fost stabilite şi excluse prin încheierea din data de 20 iunie 2023 a Înaltei Curţi de Casație și Justiție – Secţia penală. Dispune începerea judecăţii în cauza având ca obiect acuzaţiile aduse inculpaţilor Bădiţă Florin Bogdan, Bendei Ioan, SC Bodu SRL, Dragomir Dumitru Bogdan, Dinei Mihai, Dragomir Dumitru, SC Intergrasoft SRL, Oprea Alexandru, RCS & RDS SA şi Bulgac Serghei”, a decis, marți, ICCJ.


Mitică Dragomir a fost condamnat în primă instanță la 4 ani de închisoare cu executare.
În 2019, Dumitru Dragomir şi Ioan Bendei, fost administrator al RCS-RDS, au fost condamnaţi, în primă instanţă, de Tribunalul Bucureşti, la câte 4 ani de închisoare pentru infracţiuni privind vânzarea drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3156 secunde