Curtea de Apel Bucureşti suspendă sancțiunile impuse împotriva BRD de către ANPC

277
Curtea de Apel Bucureşti suspendă sancțiunile impuse împotriva BRD de către ANPC - bancileseluptainpremiiacordatela-1687537206.jpg

Articole de la același autor

Curtea de Apel Bucureşti a admis, vineri, cererea BRD de suspendare a ordinului Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor prin care sancţiona banca pentru practici comerciale înşelătoare cu privire la modul de calcul al ratelor, transmite Agerpres.


„Admite cererea. Dispune suspendarea executării Ordinului nr. 418/23.05.2023 până la pronunţarea instanţei de fond. Executorie. Cu drept de a formula recurs în termen de 5 zile de la data comunicării, cale de atac care se va depune la Curtea de Apel Bucureşti. Pronunţată azi 23.06.2023 prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, se menţionează pe Portalul Instanţelor de Judecată.


BRD este a doua bancă din România care reușește să suspende în justiție sancțiunile impuse de ANPC. Pe 16 iunie, Curtea de Apel din Cluj a decis suspendarea ordinului ANPC impus Băncii Transilvania.


Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a anunţat în luna mai că a identificat practici comerciale înşelătoare cu privire la modul de calcul al ratelor la 11 bănci de pe piaţa locală, acestea fiind sancţionate cu 550.000 de lei, iar pentru a putea restabili echilibrul contractual s-a propus emiterea unor noi grafice de rambursare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3678 secunde