EUROINS atacă în justiție decizia ASF

183
EUROINS atacă în justiție decizia ASF - euroins-1681224895.jpg

Articole de la același autor

Euroins Insurance Group (EIG) a anunțat marți printr-un comunicat că a demarat procedura legală de suspendare și anulare a deciziei Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) din 17 martie 2023 de revocare a licenței de funcționare a Euroins România. În plus, Eurohold și BERD, acționarii EIG, au precizat și ce propunere au înaintat autorităților române pentru a rezolva criza din piața RCA.


“Propunerea prevede transferul portofoliului Euroins România către EIG Re, printr-un acord de transfer prin care EIG Re se angajează să acopere daunele actuale şi viitoare şi specifică faptul că Euroins AD, filiala bulgară a grupului şi una dintre cele mai mari divizii din holding, va opera iniţial în România sub regimul Freedom of Services (FoS), deservind 2,7 milioane clienţi români. Acţionarii se angajează să asigure aportul de capital necesar pentru executarea propunerii”, se arată în comunicatul grupului.


Totodată, grupul bulgar susține că prin revocarea licenței Euroins România, „ASF a desființat un ecosistem economic care a menținut mii de locuri de muncă în toată țara, direct și indirect, și a păgubit bugetul de stat de sute de milioane de lei reprezentând venituri din impozite, contribuții la asigurările sociale și alte taxe și comisioane.”


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1218 secunde