Abcesul dentar distruge dintele

7749

Articole de la același autor

Dintele care prezintă abces este un dinte care are o pungă cu puroi în interiorul țesuturilor din jurul lui. Un abces dentar se semnalează printr-o umflare și o înroșire a gingiei. Durerile devin foarte mari la palparea cu degetul. Orice dinte netratat poate produce un abces.

Puroiul se formează atunci când organismul încearcă să lupte împotriva infecției bacteriene. Abcesul din jurul dintelui se formează, de fapt, în interiorul țesuturilor. O lovire a dintelui, o carie netratată, o afecțiune a gingiei pot fi cauze ale abcesului dentar. "Dacă pulpa dintelui nu este tratată, aceasta se infectează. Bacteria se poate răspândi de la nivelul dintelui, la țesuturile din jur și de dedesubt, formând abcesul", spune stomatologul Felix Ionel Pirea.
Afecțiunea țesutului muscular care învelește rădăcinile și o parte din corpul dintelui duce la îndepărtarea gingiei de lângă dinte, lăsând spații libere. Potrivit specialistului "dacă într-unul din aceste spații se acumulează resturi alimentare, în acel loc se dezvoltă bacterii, ducând la formarea unui abces". Abcesul poate duce la distrugerea osului din jurul dintelui. Simptomele cele mai frecvente sunt durerea în timpul masticației, gingii roșii, gust neplăcut în gură, febră, schimbarea culorii dintelui, o umflătură asemănătoare unui coș, senzația că dintele este împins din rădăcina sa și că gura nu mai poate fi închisă.
Pe măsură ce infecția se răspândește, este posibil ca durerea să mai scadă din intensitate. "Osul maxilar din apropiere începe să se dizolve. În cazul în care se pierde prea mult os, dintele va deveni mai slab fixat și poate fi necesară extracția acestuia", ne informează Felix Ionel Pirea.

Trebuie evitate compresele calde
Medicul ne recomandă aplicarea de comprese cu gheață, pe partea externă a obrazului, pentru a scăpa de inestetica umflătură a obrazului. Durerea la nivelul feței sau obrazului mai poate fi ameliorată și cu ajutorul medicamentelor eliberate fără prescripție medicală.
Se recomandă consultarea de urgență a medicului stomatolog dacă durerea nu scade în intensitate după două ore de la administrarea unui antialgic la domiciliu. Este nevoie de un tratament antibiotic înainte de a se face o intervenție pe canalul rădăcinei. Dacă este necesar, medicul face o mică incizie în zona umflată din apropierea dintelui ca să se poată face drenarea.
Paracetamolul poate scădea febra și poate alina durerea, dar nu reduce inflamația. Medicamente care reduc tumefierea sunt Ibuprofenul, Ketoprofen, Aspirina. Dacă aveți mai puțin de 20 de ani, sunteți însărcinată sau ați avut în trecut probleme de coagulare/sângerare, nu luați aspirină.

Putem trata și acasă abcesul dentar
Unele persoane pot avea gura foarte uscată. Acest lucru poate cauza apariția de carii dentare profunde, care se formează rapid și care pot duce la infectarea pulpei dintelui și evoluarea către un abces. Dacă nu puteți ajunge imediat la dentist și aveți dureri mari, puteți să apelați la soluții naturiste. Folosiți tinctura de propolis la fiecare două ore. Propolisul este un antibiotic natural care distruge microbii, având în compoziția lui substanțe antibacteriene. De asemenea, puteți să aplicați cataplasme cu argilă, acestea fiind bogate în substanțe dezinfectante. Amestecați argila cu apă rece și ungeți-vă pe obraz, în dreptul abcesului. Faptul că ați scăpat de durere nu înseamnă că nu mai trebuie să vă tratați la specialist.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.084 secunde