Acordaţi atenţia cuvenită pielii şi părului! Nu le neglijaţi în sezonul rece!

205
Acordaţi atenţia cuvenită pielii şi părului! Nu le neglijaţi în sezonul rece! - fondpieleaiarna1jpg2-1675175569.jpg

Articole de la același autor

În afara faptului că trebuie să aveţi grijă de sănătatea voastră mai atent, iarna este necesar să acordaţi atenţie inclusiv pielii şi părului, care pot suferi din cauza temperaturilor scăzute. Toate acestea în condiţiile în care, iarna, cu vântul aspru, frigul, pe de o parte, dar şi căldura şi uscăciunea din încăperi, pe de altă parte, pot aduce diferite probleme legate de păr, piele şi unghii.

În lunile reci, pielea se aspreşte mai repede, se descuamează, buzele crapă, iar părul este, deseori, deshidratat și electrizat. Desigur, acestea sunt doar câteva dintre problemele cu care vă puteţi confrunta din punct de vedere dermatologic. Alteori, tegumentul devine aspru, fisurat, eritematos și cu senzație de mâncărime. La rândul lor, buzele au nevoie de îngrijiri speciale pentru a rămâne moi şi catifelate. În acest sens, pe perioada zilei, balsamul de buze trebuie să asigure fotoprotecția, dar este recomandat ca produsele de acest gen să nu conțină substanțe iritante. Secretul constă, însă, și în aplicarea frecventă pentru emolierea eficientă a pielii buzelor. Totodată, iarna este nevoie de creme bogate în lipide, care să refacă structura pielii. De aceea, trebuie luate nişte măsuri speciale. Potrivit dr. Marioara Axinciuc, hidratarea este punctul cheie al îngrijirii, pentru faţă.

„Folosiţi creme hidratante bogate, pe bază de ulei, deoarece acesta acţionează ca un strat protector pe piele, reţinând umiditatea. Sunt recomandate uleiul de migdale, avocado. Foarte importantă este şi demachierea cu produse corespunzătoare, cremoase, nu sub formă de gel. Totodată, este indicată şi folosirea unei măşti hidratante, aplicată o dată pe săptămână. O atenţie sporită trebuie acordată hidratării întregului corp. Apoi, loţiunile cu SPF nu sunt recomandate doar vara. Soarele din timpul iernii şi albul orbitor al zăpezii sunt dăunătoare pentru piele, deci aplicaţi o cremă cu SPF pe faţă şi pe mâini cu 30 de minute înainte de a ieşi afară, pentru ca pielea să fie într-adevăr protejată. Evitaţi băile şi duşurile cu apă fierbinte şi prelungite, deoarece pot usca şi mai mult pielea şi părul şi consumaţi fructe, legume, peşte (somon, macrou), pentru aportul vitaminic şi de acizi graşi, atât de necesari pielii, părului şi unghiilor. În plus, se va asigura o hidratare corespunzătoare cu apă, ceaiuri şi se vor evita cofeina şi alcoolul”, a explicat medicul.

Mâinile trebuie protejate cu mănuşi (din piele, de preferat) şi îngrijite cu creme foarte hidratante sau chiar grase, pe bază de glicerină, unt de shea, iar părul va fi spălat cu şampoane hidratante şi, în caz de scalp uscat, se vor folosi uleiuri esenţiale de cocos, ricin, măsline, jojoba.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5186 secunde