Aerofagia apare în momentul în care înghițiți aer în timpul mesei

102
Aerofagia apare în momentul în care înghițiți aer în timpul mesei - aerofagia-1636893671.jpg

Articole de la același autor

Aerofagia este o tulburare digestivă care apare în momentul în care o persoană înghite prea mult aer în timpul mesei. Cel mai des, simptomele sunt întâlnite în rândul copiilor, drept pentru care aerofagia a fost asociată colicilor infantile. Conform csid.ro, simptomele aerofagiei reprezintă consecința pătrunderii unei cantități excesive de aer în tractul digestiv, în special în timpul mesei. Problema este că aerofagia produce mult disconfort. De fapt, aceasta stă la baza eructației (râgâitul), o eliminare a gazelor din stomac prin intermediul tractului digestiv superior. Cu toate acestea, este important să nu confundați aerofagia cu refluxul gastroesofagian, care provoacă simptome similare.

Medicii susțin că aerofagia poate agrava alte probleme digestive, cum ar fi dispepsia (umflarea abdomenului) și că, în mod normal, survine în urma unei diete dezechilibrate. În linii mari, aceasta tinde să fie asociată consumului excesiv de băuturi răcoritoare, băuturi îndulcite cu zahăr și alimente sau produse precum dulciurile, chipsurile și guma de mestecat.

O altă cauză posibilă a aerofagiei este reprezentată de obiceiurile alimentare nocive, cum ar fi mâncatul prea rapid. Această practică duce la pătrunderea unei cantități mari de aer în tractul digestiv. Desigur, și problemele legate de anxietate, precum stresul, pot provoca aerofagie. De regulă, afecțiunea se prezintă sub forma unei senzații de greutate la nivelul stomacului, balonării sau altor probleme digestive. Disconfortul experimentat poate fi eliminat, însă, prin intermediul râgâitului și flatulenței.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.207 secunde