Aerul condiționat: prieten sau dușman?

189
Aerul condiționat: prieten sau dușman? - aerconditionat-1438012039.jpg

Articole de la același autor

Scurtă fiind, mult visata vacanță de vară ne îndeamnă, pe cei mai mulți, să vrem un bronz ca la carte, în doi timpi și trei mișcări. În consecință, stăm cu orele în soare, fără a ne gândi că putem suferi arsuri grave, insolație și chiar cancer de piele, în timp.

În acest context, medicii recomandă să limităm expunerea la soare. Și cum putem face acest lucru decât stând în casă, în birou sau în orice alt spațiu închis? Dar cum nici aici căldura nu se lasă intimidată, aerul condiționat pare alegerea salvatoare. Cu toate că ne răcorește, această soluție vine la pachet și cu câteva dezavantaje destul de mari. Așadar, medicii ne recomandă să evităm extremele prin reglarea aparatului de aer condiționat astfel încât temperatura să fie cu cinci grade mai mică decât cea ambientală.

Chiar dacă aerul condiționat face suportabilă canicula din cameră, aparatele nu trebuie utilizate continuu și nici nu vor fi lăsate deschise pe durata nopții. Mai mult, fluxul de aer nu trebuie îndreptat spre persoane.

Utilizarea excesivă supune organismul unui stres continuu, usucă mucoasele și poate duce la agravarea sau declanșarea unor afecțiuni respiratorii precum traheobronșite, laringite, dar și nevralgii la nivel toracic sau facial.

Dacă filtrele de aer ale aparatului sunt necurățate corespunzător, germenii prezenți aici pot cauza conjunctivite virale, iar dacă sunt inhalați, pot provoca rinite alergice sau astm. Dar dacă la începutul sezonului cald filtrele sunt curățate sau înlocuite, atunci nu mai avem motive de îngrijorare.

Atenție la ventilatoare! Acestea nu trebuie folosite dacă temperatura aerului depășește 32 grade Celsius.

Orice aer condiționat are un manual care include recomandări de întreținere. Nu ezitați să vă documentați!

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3465 secunde