Afecțiunile cardiace determină preponderent durere la nivelul brațelor

284
Afecțiunile cardiace determină preponderent durere la nivelul brațelor - fond-brate-1-1710068606.jpg

Articole de la același autor

Durerea de braț se manifestă, de cele mai multe ori, ca un disconfort sau durere într-o anumită zonă sau difuz la nivelul brațului. Există mulți factori care pot determina aceste probleme la nivelul brațului, identificarea unei posibile cauze fiind importantă pentru evaluarea necesității unui control medical.

De obicei, durerea de braț nu este un simptom alarmant, mai ales dacă este o durere acută, tranzitorie, de intensitate slabă și de scurtă durată, putând fi determinată de lovituri ușoare, poziție incomodă, efort muscular exagerat. În schimb, dacă apare brusc, mai ales la efort, dacă este puternică sau, deși este moderată, nu trece în următoarele 7-10 zile, poate indica o afecțiune importantă, care necesită tratament imediat. Potrivit dr. Adriana Bonciu, întinderea musculară reprezintă o cauză frecventă a durerii de braț, apărută după efortul fizic. Prin încordare forțată, suprasolicitarea musculară poate determina rupturi la nivelul fibrelor musculare, manifestate ca durere localizată la palparea mușchiului afectat.

„În funcție de intensitatea și de durata acestui simptom, rupturile musculare pot fi ușoare, fără a reprezenta o urgență medicală, sau grave, necesitând în unele situații intervenție chirurgicală. Leziunile musculare pot apărea și în caz de accidentări, lovituri, căderi. Pentru a preveni acest fenomen, este important ca înainte de orice efort fizic să fie realizată o încălzire adecvată a mușchilor și, de asemenea, să fie evitate activitățile fizice prelungite, fără pauze”, a explicat medicul.

Totodată, compresia nervoasă apare atunci când un element din vecinătatea unui nerv, cum ar fi un tendon, mușchi, cartilaj sau os, determină o presiune anormală asupra acestuia, apărând simptome precum durere, amorțeală, slăbiciune musculară, înțepături, senzație de arsură. La nivelul brațului, se găsesc nervii, care, în anumite condiții, pot determina durere. O altă cauză importantă este cea cardiacă. Deși se știe că o afecțiune cardiacă determină preponderent durere la nivelul umărului sau brațului stâng, există situații în care durerea poate apărea chiar și în ambele brațe. Acest simptom se poate asocia cu durere și presiune resimțite la nivelul pieptului, efort respirator exagerat (dispnee), greață și amețeală.

Specialiştii spun că tratamentul durerii de braț depinde de cauza care determină apariția acestui simptom. Cel mai des, durerea este tratată prin administrarea de antiinflamatoare non-steroidiene, mai ales în caz de lovituri sau rupturi musculare ușoare. În cazuri severe, însă, precum fracturi osoase deschise sau rupturi musculare grave, este indicată intervenția chirurgicală. Modalitățile de tratament sunt multiple, fiind esențială personalizarea schemei de tratament pentru fiecare pacient în parte, indiferent de cauza existentă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.433 secunde