Alimente care calmează ulcerul

137

Articole recomandate

Sindrom al meselor haotice, ulcerul afectează o mare parte din populație, iar crizele dureroase pe care le generează sunt greu de suportat. Cel mai adesea, acestea apar primăvara și toamna, însă nu sunt excluse nici în celelalte anotimpuri. Vestea bună este că o nutriție adecvată poate ține boala în frâu.

Dacă ați fost deja diagnosticat cu ulcer, trebuie să urmați tratamentul indicat de medic și, obligatoriu, să țineți și dieta adecvată. Potrivit Click Sănătate, pentru a calma crizele dureroase, trebuie să consumați doi litri de lapte pe zi. El poate fi băut ca atare, în combinație cu ceai sau amestecat cu un ou crud și îndulcit cu zahăr. După ce depășiți criza, puteți introduce în meniu și cartofi, biscuiți, griș și sucuri de fructe.

Dietă adecvată. În perioadele de acalmie ale ulcerului, când nu vă confruntați cu episoade dureroase, puteți ține boala sub control dacă adoptați o dietă corectă. Este recomandat să mâncați orez, lapte, sucuri de legume, pâine prăjită, piure de cartofi, legume fierte și ouă fierte moi. Cel mai important este să respectați orele de masă și să mâncați puțin și des. În afara celor trei mese principale ale zilei trebuie să luați și două gustări.

Alimente cicatrizante: chefir, cartofi, morcovi, suc de varză, suc de cartofi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 16 Octombrie 2013
Stire din Sănătate : Cum se combină corect alimentele
Pagina a fost generata in 0.3865 secunde