De ce e bine să mâncăm conopidă

391
De ce e bine să mâncăm conopidă - 7novconopida-1383838066.jpg

Articole recomandate

Cuibărită între frunzele verzi care o protejează, conopida este o legumă foarte bogată în nutrienți, care merită să fie folosită mult mai mult în mâncare.

De ce este o alegere bună. Potrivit Good Food, ca membră a familiei legumelor cru-cifere, conopida este înrudită îndeaproape cu varza, broccoli, varza Kale și varza de Bruxelles. Nu are culoarea lor intensă, dar, asemenea rudelor mai verzi, conține prețioase substanțe pe bază de sulf, care ajută ficatul să elimine toxinele din corp și care protejează împotriva anumitor tipuri de cancer. Este, de asemenea, bogată în vitamina C, conținând la fel de multă ca și portocalele, raportat la greutatea lor. Aduce organismului fibre esențiale și minerale (cum ar fi potasiu, calciu și magneziu), precum și vitamina K și acid folic.

Cât de des trebuie mâncată. Nu există restricții în legătură cu acest lucru. Dacă amintirea conopidei fierte din cantine te descurajează, sau dacă o poți vedea doar acoperită cu brânză, mai gândește-te. Conopida este delicioasă sotată ușor cu semințe de chimion, fiartă la abur și acoperită cu ulei de floarea-soarelui extras prin presare la rece, în stir-fry sau în curry ori crudă, în salate. Fiartă și zdrobită, cu ulei de măsline și piper negru, reprezintă o alternativă ușoară a piureului de cartofi. Se pot folosi chiar și tulpina, și frunzele în supe. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 22 Octombrie 2013
Stire din Sănătate : Ce nu știai despre banane
Vineri, 11 Octombrie 2013
Stire din Diverse : Ce proteine  te scapă de burtică
Pagina a fost generata in 0.3991 secunde