Alimente care conţin prea multe calorii negative pentru organism

138
Alimente care conţin prea multe calorii negative pentru organism - calorii-1738676521.jpg

Articole de la același autor

Conceptul de calorii negative se referă la alimentele, printre acestea fructele și legumele, care, în timpul digestiei, ard mai multă energie decât cea pe care o conțin. Asta înseamnă că organismul folosește mai multe calorii pentru a metaboliza nutrienții din alimentele pe care le ingerați. Potrivit specialiștilor, acest concept se referă în special la proteine: aportul caloric este de patru calorii pe un gram, iar pentru a le metaboliza, organismul consumă opt calorii, proteine de înaltă calitate sau cu biodisponibilitate bună. Practic, proteinele ajută sistemul digestiv să consume în mod constant energie pentru a metaboliza nutrienții furnizați. De exemplu, legumele cu frunze verzi vă ajută să ardeți mai multe calorii, de aceea se recomandă la dietă salată verde, rucola, spanac, frunze de kale, sparanghel. La fel, conopida, broccoli-ul, ardeiul gras și morcovul sunt de mare ajutor. În plus, veți obține o curățare corectă a corpului, un tranzit intestinal bun și vi se va îmbunătăți starea de bine. Fructele trecute pe lista celor cu „calorii negative” sunt pepenele verde, ananasul, mărul, pepenele galben, afinele, pomelo și grapefruitul. La legume, pe lista neagră se află dovleacul, sfecla roșie, dovlecelul, ceapa, usturoiul și andivele. Acestora li se adaugă croissantul cu ciocolată, batonul de ciocolată, fursecurile, chipsurile din cartofi, pateul cu brânză sau merdeneaua.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.301 secunde