Aspirina - analgezic, antiinflamator, antitermic

5504
15

Articole recomandate

Acidul acetilsalicilic inhibă producerea în organism a substanțelor chimice care provoacă durere, febră, inflamații. Așa se explică tripla acțiune a aspirinei: analgezică, antiinflamatoare, antitermică. Datorită acestor proprietăți, aspirina este indicată atât în cazul durerilor de zi cu zi, dureri de cap, dureri de dinți, dureri de gât, dureri menstruale, dureri reumatice, dureri de spate, cât și pentru scăderea febrei și calmarea simptomelor răcelii și gripei.
Potrivit unui studiu coordonat de profesorul Ronald Eccles de la Universitatea din Cardiff, combinația de aspirină și vitamina C constituie cel mai eficient tratament al virozelor.
Atât în cazul răcelilor cât și al durerilor se recomandă aspirina efervescentă, care este mai blândă cu stomacul și are acțiune mai rapidă decât tabletele clasice. Aspirina efervescentă conține o substanță tampon care are un timp redus de contact cu mucoasa stomacului.
Cele mai noi studii vizează efectele aspirinei asupra bolilor cardiovasculare, cancerului de colon și bolii Alzheimer.
Un studiu publicat recent în revista Heart arată că aspirina previne formarea cheagurilor pe vasele de sânge, ceea ce împiedică apariția infarctului și a accidentului vascular cerebral. Potrivit cercetătorilor de la Universitățile Nottingham și Sheffield, persoanele de vârstă mijlocie care iau câte o aspirină (100 mg) în fiecare zi sunt mai puțin expuse riscurilor de infarct și accident vascular cerebral.
Studiul a fost realizat pe 12.000 de pacienți cu vârste între 30 și 75 de ani, cercetătorii stabilind că bărbații pot lua preventiv aspirină de la 48 de ani, iar femeile de la 57 de ani.
Un efect negativ al aspirinei este iritarea mucoasei gastro-intestinale, motiv pentru care nu este recomandată persoanelor cu ulcer gastric sau duodenal. Nici pacienții cu astm indus de analgezice, cei cu insuficiență renală sau hepatică nu trebuie să ia aspirină. Medicamentul este contraindicat, de asemenea, femeilor însărcinate și copiilor sub 12 ani.

Comentează știrea

15 comentarii. Pagina 2 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
yYEiAnvgDMTCyRA
19 septembrie 2014
elNpqHjrHUYwuXELyc

aN76Pb jabpqchcbtnq, [url=http://clcknjbfgjpr.com/]clcknjbfgjpr[/url], [link=http://qwqlcsrommtj.com/]qwqlcsrommtj[/link], http://klxonmdronwn.com/

udENadpoHbOwUp
19 septembrie 2014
eTMfIJVsNdbo

8Oy4v4 ksstqrysqrwy, [url=http://lxfvpojzjzcz.com/]lxfvpojzjzcz[/url], [link=http://dycmjwbvvefj.com/]dycmjwbvvefj[/link], http://ajfrfeafporx.com/

QPPkcDJMKlTaymCIMl
12 octombrie 2016
ElhVzkDQtRdJAfm

csDpoJ vuzrfghlhgcc, [url=http://yzisnvkzwzxb.com/]yzisnvkzwzxb[/url], [link=http://gwtowcbdikcj.com/]gwtowcbdikcj[/link], http://tqeqkltwkhlg.com/

UidcHmFJKzPgEcG
20 ianuarie 2017
GMmkVzwXqfDfjgOrcPP

szKMwK cwhcrfkwhqym, [url=http://ebdfgbjtfyuu.com/]ebdfgbjtfyuu[/url], [link=http://ejrzmqqsusrj.com/]ejrzmqqsusrj[/link], http://uscapfrfeiwe.com/

candipharm com
14 decembrie 2022
candipharm com

www.candipharm.com/

15 comentarii. Pagina 2 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0976 secunde