Bătălie cu cancerul câștigată: tumoare de colon, operată laparoscopic

540
Bătălie cu cancerul câștigată: tumoare  de colon, operată laparoscopic - bataliecucancerulcastigatamedsta-1415122222.jpg

Articole de la același autor

Afecțiunile canceroase reprezintă, în prezent, a doua cauză de mortalitate din lume, după infarctul miocardic și accidentele vasculare. Este un "ucigaș" silențios, ce pune stăpânire pe organism treptat și fără să-și facă simțită prezența prin prea multe simptome. De aceea, este esențială realizarea periodică de analize și inves-tigații medicale, dar și consultarea medicilor specialiști, pentru ca afecțiunea să fie depistată într-unul din stadiile incipiente. Căci metode de prevenire și tratament ale bolilor canceroase există. Iar în țara noastră, clinicile private au reușit să devină opțiuni pentru pacienții bolnavi de cancer, în cazul cărora intervenția chirurgicală este decisivă pentru supraviețuire!

Centrul Medical MEDSTAR 2000 se înscrie în rândul clinicilor private din țara noastră în cadrul cărora tratarea chirurgicală a cancerului a devenit posibilă, de mulți ani, aici fiind abordate cu succes intervenții chirurgicale considerate cu risc major. Se impune menționat că intervențiile chirurgicale sunt realizate laparoscopic, ceea ce înseamnă o recuperare mai rapidă pentru bolnavi.

În luna octombrie, o echipă de tineri chirurgi ai Centrului Medical MEDSTAR 2000 - formată din dr. Ahmed Berro, dr. Mihaela Pundichi și dr. Ana Maria Nichifor - a efectuat, cu succes, rezecția unei tumori de colon stâng. "Chirurgia laparoscopică în cazul neoplasmului de colon reprezintă o provocare. Rezecția, efectuată integral laparoscopic, a asigurat tinerei paciente operate un disconfort estetic minim și o recuperare rapidă, net superioară tehnicilor operatorii clasice. După șase ore, pacienta putea comunica cu echipa de medici și familia", ne-au precizat reprezentanții MEDSTAR 2000.

"Controalele medicale periodice, interpretarea corectă și rapidă a simptomatologiei individuale, efectuarea investigațiilor necesare (în special endoscopia digestivă și colonoscopia), pot reprezenta factori esențiali în creșterea speranței de viață a pacienților diagnosticați cu cancer. Cele expuse mai sus se impun, în mod deosebit, acolo unde există și factori de risc determinanți în apariția bolii canceroase, precum antecedente familiale, stil de viață dezordonat, alimentație incorectă", au subliniat specialiștii Centrului Medical MEDSTAR 2000. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5836 secunde