Boala Lyme sau pericolul din iarbă. Fiţi atenţi pe unde călcați!

750
Boala Lyme sau pericolul din iarbă. Fiţi atenţi pe unde călcați! - boala-lyme-1-1679578935.jpg

Articole de la același autor

Boala Lyme este una dintre afecțiunile bacteriene, transmisă de căpușe, în special primăvara și vara, atunci când natura renaște la viață. Deși majoritatea persoanelor mușcate de căpușe nu contractează boala Lyme, riscul de infecție crește pe măsură ce trece mai mult timp de la momentul mușcăturii. Pentru a evita complicațiile asociate bolii, este bine să știți care sunt primele simptome, care sunt stadiile bolii și în ce constă tratamentul. Căpușele tinere sunt mici, având dimensiunea unei semințe de mac, iar mușcătura lor nu este dureroasă, motiv pentru care sunt greu de observat. Ele stau acolo unde există iarbă înaltă, în păduri și în locuri cu multă vegetație.

Din păcate, se agață ușor de pielea oamenilor sau a animalelor și pot rămâne pe piele câteva zile la rând, timp în care se hrănesc cu sângele gazdei și își măresc volumul de câteva ori. Și masculii, și femelele au culoarea neagră, însă acestea din urmă au abdomenul roșu. Boala Lyme este căpătată atunci când aceste insecte, la rândul lor, se hrănesc din sângele unui animal infectat.

Medicii spun că vă puteți confrunta cu această problemă dacă sunteţi mușcat de căpușa contaminată cu Borrelia și dacă aceasta rămâne atașată de corp timp de 17-48 de ore. Ca urmare, dacă descoperiţi pe piele o căpușă care pare umflată, este posibil să se fi hrănit suficient pentru a vă transmite bacteria. Printre factorii de risc pentru boala Lyme se află: petrecerea timpului în zone ierboase, pielea expusă - căpușele se atașează ușor de piele.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4821 secunde