Apendicita este o boală care necesită asistență imediată

1217
Apendicita este o boală care necesită asistență imediată - fond-dureri-1-1679401929.jpg

Articole de la același autor

Aveţi probleme cu disconfortul provocat de gazele intestinale sau suferiţi din cauza apendicitei, care nu vă dă pace? Medicii spun că cele două pot fi diferențiate în funcție de modul în care evoluează. Trebuie doar să vă daţi seama care dintre ele se face vinovată de starea în care vă aflaţi.

În ceea ce priveşte durerea abdominală, aceasta poate fi cauzată de o mare varietate de boli. Cel mai des, disconfortul abdominal este cauzat de acumularea de gaze, dar acesta ar putea fi și un semn de avertizare al apendicitei. La rândul ei, apendicita este o afecțiune gastrointestinală frecventă, care constă în inflamația și infecția apendicelui cecal, o pungă mică atașată la cecum, în partea dreaptă jos a abdomenului. Potrivit dr. Amalia Troancă, este mai frecventă între a doua și a treia decadă de viață, cu o prevalență similară la bărbați și femei. Durerea abdominală severă este simptomul obișnuit al acestei afecțiuni, şi poate fi confundată, uneori, cu gazele.

Studiile estimează că 50% până la 60% dintre pacienți prezintă crampe în abdomenul superior sau în jurul buricului, care mai târziu migrează în cadranul inferior drept. Cele mai des întâlnite simptome sunt febra, vărsăturile, amețelile și greața, la care se adaugă pierderea poftei de mâncare, diaree sau constipația şi nu numai. „Din păcate, uneori, simptomele sunt mai evidente în stadiile târzii ale bolii. De obicei, pacienții preferă să se întindă pe o parte, cu coapsele flexate, iar durerea este adesea agravată de tuse, strănut sau apăsare pe abdomen. Una dintre cele mai importante complicații ale apendicitei acute este ruptura sau perforația apendiculară, situația fiind comună în lipsa tratamentului”, a explicat medicul.

Ruptura apendicelui apare la 36 până la 72 de ore de la debutul simptomelor, dar perioada de timp poate varia de la o persoană la alta. Pacienții pot să experimenteze o ameliorare a durerii după perforație. Această situație duce la scurgerea materialului intestinal în cavitatea abdominală, favorizând infectarea peritoneului (peritonita). Simptomele inițiale ale apendicitei pot fi confundate cu gazele intestinale. Studiile arată faptul că gazele abdominale au trei surse: aerul ingerat, producția intestinală şi difuzia din sânge. Acumularea de gaze provoacă adesea distensia anselor intestinale și disconfort abdominal. Durerile pot fi resimțite oriunde în abdomen, spre deosebire de apendicită. De fapt, unii oameni pot experimenta disconfort în piept, împreună cu eructații frecvente, flatulență, balonare și crampe. Durerea poate dura de la câteva minute la câteva ore și poate dispărea fără tratament.

Când solicitați asistență medicală? Durerea abdominală acută este un semnal de alarmă, în timp ce disconfortul cauzat de gaze este temporar, dar dacă persistă peste 24 de ore, consultați medicul. În mod similar, solicitați asistență medicală în caz de disconfort abdominal însoțit de scaune cu sânge, scădere în greutate, constipație, diaree sau vărsături persistente. Aceste manifestări sunt asociate cu boli digestive cronice sau tulburări tumorale. Atenţie! Apendicita este o boală care necesită asistență imediată. Durerea începe în abdomenul superior și apoi se instalează în partea dreaptă inferioară.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.0602 secunde