Frunzele de graviola au numeroase beneficii asupra organismului

1097
Frunzele de graviola au numeroase beneficii asupra organismului - graviola-2-1679402032.png

Articole de la același autor

Ştiaţi că frunzele de graviola au o mulţime de beneficii asupra organismului, inclusiv proprietăți antidiabetice, antimicrobiene și de protecție hepatică? Graviola este un fruct exotic, verde, cu spini, de mărime mare, cu pulpă albă moale. Puțini oameni știu, însă, că frunza de graviola este benefică pentru sănătate, ea fiind folosită în multe părți ale lumii pentru a trata o gamă largă de boli. Cele mai cunoscute sunt hipertensiunea arterială, durerile de cap, paraziții și astmul. Frunzele graviolei sunt de culoare verde închis, strălucitoare, mari și cu formă eliptică. Ca și alte frunze, conțin peste 60% apă, proteine, fibre insolubile de tip celuloză, hemiceluloză și minerale, cum ar fi magneziul, fierul și cuprul.

Specialiştii susţin că, dincolo de aportul nutrițional, există și compuși fitochimici cu beneficii medicinale. Este cazul flavonoidelor, polifenolilor, uleiurilor esențiale și acetogeninelor. Unele studii au dovedit că frunza de graviola are efecte antiinflamatorii, antidiabetice, antiulceroase și anticanceroase, deși sunt necesare mai multe cercetări în acest sens. Unele studii au arătat că extractul din frunze de graviola are efect protector la nivelul stomacului, favorizând reducerea unei enzime cu potențial mutagen, care provoacă moartea celulelor. Atenţie! Fiind antimicrobiană, frunza de graviola poate să altereze flora intestinală atunci când este consumată în doze mari. De aceea, trebuie consumată cu moderație şi numai la recomandarea medicului. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9832 secunde