Făina de leguminoase are numeroase beneficii pentru sănătate

105
Făina de leguminoase are numeroase beneficii pentru sănătate - faina-1675080979.jpg

Articole de la același autor

Dacă nu ați aflat până acum, făina de leguminoase este un produs cu multiple beneficii pentru sănătate, mai ales dacă este consumată în mod regulat. Specialiștii spun că aceasta este o alternativă bună la făinurile procesate sau rafinate, cum ar fi făina de grâu. Printre principalele beneficii ale includerii acestui produs în dietă amintim îmbunătățirea funcției musculare, făinurile de leguminoase având mai multe proteine decât cele obținute din grâu sau porumb. Ca urmare, aceasta este cheia pentru satisfacerea necesarului zilnic de proteine, care este crucial pentru prevenirea patologiilor complexe, cum ar fi sarcopenia.

Pentru satisfacerea cerințelor zilnice, persoanele sedentare trebuie să aibă un aport de minim 0,8 grame de proteine per kilogram de greutate corporală pe zi. Pentru prepararea făinii se folosesc lintea, năutul, roșcove, soia și mazărea, toate la un loc sprijinind creșterea densității microbiotei, care poate influența procesul de absorbție a nutrienților. Cercetările recente au arătat efectul pozitiv al făinurilor de leguminoase asupra microbiotei. De asemenea, ele sunt mai ușor de digerat decât leguminoasele întregi, deci este mai puțin probabil să provoace gaze sau disconfort intestinal. În plus, ajută la creșterea nivelului de energie, și, în același timp, carbohidrații din leguminoase induc senzația de sațietate și ajută în slăbire. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3194 secunde