Făina de leguminoase are numeroase beneficii pentru sănătate
Articole de la același autor
Trandafirul japonez aduce numai beneficii podoabei capilare
11 Decembrie 2022
Boiaua de ardei oferă multiple beneficii pentru sănătate
12 Decembrie 2022
Feniculul de mare poate oferi anumite beneficii pentru sănătate
06 Decembrie 2022
Păpădia, eficientă şi în tratarea afecţiunilor sistemului digestiv
04 Decembrie 2022
Busuiocul, util în caz de indigestie sau oboseală
02 Decembrie 2022
Noi metode de recuperare pentru pacienţii cu afecţiuni neurologice
07 Decembrie 2022
Dacă nu ați aflat până acum, făina de leguminoase este un produs cu multiple beneficii pentru sănătate, mai ales dacă este consumată în mod regulat. Specialiștii spun că aceasta este o alternativă bună la făinurile procesate sau rafinate, cum ar fi făina de grâu. Printre principalele beneficii ale includerii acestui produs în dietă amintim îmbunătățirea funcției musculare, făinurile de leguminoase având mai multe proteine decât cele obținute din grâu sau porumb. Ca urmare, aceasta este cheia pentru satisfacerea necesarului zilnic de proteine, care este crucial pentru prevenirea patologiilor complexe, cum ar fi sarcopenia.
Pentru satisfacerea cerințelor zilnice, persoanele sedentare trebuie să aibă un aport de minim 0,8 grame de proteine per kilogram de greutate corporală pe zi. Pentru prepararea făinii se folosesc lintea, năutul, roșcove, soia și mazărea, toate la un loc sprijinind creșterea densității microbiotei, care poate influența procesul de absorbție a nutrienților. Cercetările recente au arătat efectul pozitiv al făinurilor de leguminoase asupra microbiotei. De asemenea, ele sunt mai ușor de digerat decât leguminoasele întregi, deci este mai puțin probabil să provoace gaze sau disconfort intestinal. În plus, ajută la creșterea nivelului de energie, și, în același timp, carbohidrații din leguminoase induc senzația de sațietate și ajută în slăbire.
Pentru satisfacerea cerințelor zilnice, persoanele sedentare trebuie să aibă un aport de minim 0,8 grame de proteine per kilogram de greutate corporală pe zi. Pentru prepararea făinii se folosesc lintea, năutul, roșcove, soia și mazărea, toate la un loc sprijinind creșterea densității microbiotei, care poate influența procesul de absorbție a nutrienților. Cercetările recente au arătat efectul pozitiv al făinurilor de leguminoase asupra microbiotei. De asemenea, ele sunt mai ușor de digerat decât leguminoasele întregi, deci este mai puțin probabil să provoace gaze sau disconfort intestinal. În plus, ajută la creșterea nivelului de energie, și, în același timp, carbohidrații din leguminoase induc senzația de sațietate și ajută în slăbire.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Vineri, 04 Noiembrie 2022
Miercuri, 02 Noiembrie 2022
Miercuri, 02 Noiembrie 2022
Marţi, 01 Noiembrie 2022
Luni, 25 Iulie 2022
Vineri, 22 Iulie 2022
Vineri, 22 Iulie 2022
Duminică, 22 Ianuarie 2023
Miercuri, 11 Ianuarie 2023
Miercuri, 19 Octombrie 2022