Iaurturile vegetale contribuie la reducerea colesterolului rău din organism

250
Iaurturile vegetale contribuie la reducerea colesterolului rău din organism - iaurturijpg2-1667391823.jpg

Articole de la același autor

De cele mai multe ori, iaurturile vegetale reprezintă o alternativă făcută din soia sau fulgi de ovăz. Practic, ele sunt o serie de produse care imită iaurtul tradițional din punct de vedere al texturii și al aromei, dar nu sunt făcute din lapte de origine animală. Prin urmare, sunt potrivite pentru vegani. În general, sunt făcute dintr-o băutură din soia, migdale sau nucă de cocos, deși nu trec printr-un proces de fermentare. Se folosesc diferite tipuri de ingrediente pentru a îmbunătăți textura. Specialiștii spun că acest tip de iaurt nu conține lactoză sau galactoză, așa că digestibilitatea lui este bună și este o opțiune de luat în considerare pentru persoanele intolerante. De asemenea, nu conține grăsimi trans, iar aportul caloric este moderat. Tocmai de aceea, aceste iaurturi pot fi incluse în contextul unui regim hipocaloric cu scopul de a pierde în greutate. În plus, ele pot fi incluse în orice dietă, reducând anxietatea și sporind dorința de a urma planul alimentar stabilit. În plus, oferă minerale de calitate, cum ar fi calciul. Nivelul este mai mic decât în cazul iaurturilor de origine animală, dar este benefic. Desigur, este necesar să nu existe o lipsă de vitamina D în organism. Unele baze folosite pentru iaurturile vegetale au beneficii specifice. Acesta este cazul băuturii din soia, care poate ajuta la controlul trigliceridelor din sânge. Beta-glucanii din ovăz, cereală care stă uneori la baza iaurturilor vegetale, ajută la reducerea colesterolului rău sau LDL. Aceleași substanțe sunt studiate pentru a se stabili dacă ajută la prevenirea rezistenței la insulină. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4239 secunde