Îndulcitorii pot duce la un risc crescut al bolilor de inimă?
Articole de la același autor
Crema pe bază de carbon, combinată cu laserul, vă tratează tenul
07 Octombrie 2022
Frisoane fără febră? Care este explicația specialiștilor
27 Septembrie 2022
De ce nu au poftă de mâncare unele femei gravide
18 Septembrie 2022
Terapia inductivă de înaltă energie - o noutate în tratamentele de recuperare medicală
30 Septembrie 2022
Contuzia costală nu este altceva decât ruperea unor vase de sânge
26 Octombrie 2022
Tonifiaţi-vă corpul! Hidrataţi-vă suficient şi săriţi coarda!
27 Octombrie 2022
În ultimii ani, s-a tot discutat despre legătura dintre îndulcitori și riscul crescut de boli de inimă. Înainte de toate, însă, trebuie să înțelegeți că aceste substanțe sunt cele care oferă gust dulce alimentelor și băuturilor. Deși cel mai cunoscut îndulcitor este zahărul sau zaharoza, există și versiuni artificiale folosite în același scop. Toate aceste produse conferă produselor un gust dulce, luând ca standard de referință dulceața oferită de zahăr. Ei pot fi sintetici sau naturali, nutritivi sau non-nutritivi. Deși scopul lor este de a reduce problemele de sănătate asociate cu consumul excesiv de zahăr sau zaharoză (cum ar fi obezitatea sau predispoziția la carii dentare), prezența lor regulată în dietă este controversată, precizează dozadesanatate.ro.
Ani de zile s-au făcut studii asupra îndulcitorilor pentru a cunoaște efectele acestora asupra sănătății. Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) a declarat că majoritatea substanțelor de acest tip sunt sigure. De altfel, în urma mai multor investigații s-a stabilit că toxicitatea acestora este relativ scăzută. Prin urmare, comercializarea a fost aprobată. Cu toate acestea, unele rapoarte vorbesc despre o posibilă relație între utilizarea îndulcitorilor și un risc crescut de boli de inimă. Într-un studiu publicat în 2022, cercetătorii au stabilit că aportul obișnuit al acestor substanțe crește riscul de boli cardiovasculare. Studiul, realizat în Franța cu participarea a 103.388 de voluntari a evaluat aportul alimentar și consumul de îndulcitori artificiali. Aportul mediu de îndulcitori artificiali la unul dintre grupuri a fost de aproximativ 78 miligrame pe zi. Alte grupuri au consumat doar 8 miligrame pe zi. Ultimul grup nu a consumat deloc aceste substanțe. S-a dovedit că aportul ridicat de îndulcitori artificiali a fost asociat cu un risc crescut de boli cardiovasculare.
Ani de zile s-au făcut studii asupra îndulcitorilor pentru a cunoaște efectele acestora asupra sănătății. Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) a declarat că majoritatea substanțelor de acest tip sunt sigure. De altfel, în urma mai multor investigații s-a stabilit că toxicitatea acestora este relativ scăzută. Prin urmare, comercializarea a fost aprobată. Cu toate acestea, unele rapoarte vorbesc despre o posibilă relație între utilizarea îndulcitorilor și un risc crescut de boli de inimă. Într-un studiu publicat în 2022, cercetătorii au stabilit că aportul obișnuit al acestor substanțe crește riscul de boli cardiovasculare. Studiul, realizat în Franța cu participarea a 103.388 de voluntari a evaluat aportul alimentar și consumul de îndulcitori artificiali. Aportul mediu de îndulcitori artificiali la unul dintre grupuri a fost de aproximativ 78 miligrame pe zi. Alte grupuri au consumat doar 8 miligrame pe zi. Ultimul grup nu a consumat deloc aceste substanțe. S-a dovedit că aportul ridicat de îndulcitori artificiali a fost asociat cu un risc crescut de boli cardiovasculare.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Marţi, 07 Decembrie 2021
Joi, 18 Noiembrie 2021
Luni, 13 Septembrie 2021
Joi, 22 Iulie 2021
Duminică, 18 Iulie 2021
Duminică, 27 Iunie 2021
Vineri, 04 Iunie 2021
Luni, 08 Mai 2017
Sâmbătă, 28 Ianuarie 2017
Marţi, 24 Iunie 2014