Pe termen lung, poziţia picior peste picior nu este benefică pentru organism

279
Pe termen lung, poziţia picior peste picior nu este benefică pentru organism - statulpiciorpestepicior2-1631536902.jpg

Articole recomandate

Știați că bolile de inimă, diabet, hernie de disc sunt doar câteva dintre bolile pe care le poate provoca statul pe scaun ore îndelungate?

Specialiștii spun că riscul este cu atât mai mare, cu cât stați într-o poziție incorectă. De exemplu, statul picior peste picior poate cauza hipertensiune, potrivit unui studiu recent. Practic, încrucișarea picioarelor crește cu 7% tensiunea sistolică și cu 2% pe cea diastolică. În plus, această poziție predispune la inflamarea venelor de la picioare și, eventual, la formarea unui cheag de sânge.

Cercetătorii s-au pus de acord că recomandările medicilor ar trebui să se concentreze nu doar pe creșterea activităților fizice, ci și pe reducerea timpului petrecut stând pur și simplu. Unii medici consideră că nu este nevoie să vă transformați biroul în sală de forță. De fapt, este suficient doar să vă ridicați și să vă mișcați măcar o dată pe oră, pentru a nu rămâne înțepeniți pe scaun. Totodată, este indicat să vă relaxați ligamentele solicitate, iar cine are timp să facă și sport, cu atât mai bine. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2818 secunde