Râsul este un medicament puternic, care declanșează schimbări fizice și emoționale sănătoase

141
Râsul este un medicament puternic, care declanșează schimbări fizice și emoționale sănătoase - fondterapiaprinras1-1658494081.jpg

Articole de la același autor

Voi știați că râsul vă ajută să vă îmbunătățiți starea de spirit, să creați relații pozitive cu ceilalți și chiar să vă îmbunătățiți capacitatea de a învăța? Specialiștii afirmă că râsul este un medicament puternic, care declanșează schimbări fizice și emoționale sănătoase în organism. Mai mult decât atât, acesta vă întărește sistemul imunitar, vă stimulează starea de spirit, diminuează durerile și vă protejează de efectele dăunătoare ale stresului, eliberând un val de endorfine care îl elimină.

Potrivit psihologului Laura Maria Cojocaru, nimic nu funcționează mai rapid sau mai sigur pentru a vă aduce mintea și corpul înapoi în echilibru decât un râs bun. Umorul vă ușurează poverile psihice, inspiră speranță, vă conectează cu ceilalți și vă menține ancorați în realitate, concentrați și alerți. Cu atât de multă putere de vindecare și reînnoire, abilitatea de a râde ușor și frecvent este o resursă extraordinară pentru a depăși problemele, a îmbunătăți relațiile și a susține sănătatea atât fizică, cât și emoțională. Și mai mult, acest medicament neprețuit este distractiv, gratuit și ușor de utilizat.

„În copilărie, obișnuiam să râdem de sute de ori pe zi, dar ca adulți viața tinde să fie mai serioasă și râsul apare mai rar. Totuşi, căutând mai multe oportunități de umor și râs, ne putem îmbunătăți sănătatea emoțională, ne putem întări relațiile, putem găsi o fericire mai mare, și chiar să adăugăm ani vieții noastre. Studiile de până acum au arătat că râsul poate ajuta la ameliorarea durerii, aduce o fericire mai mare și chiar crește imunitatea”, este de părere specialistul.

Mai mult decât atât, specialistul consideră că terapia prin râs poate fi o cheie pentru vindecarea depresiei, anxietății și a altor tulburări de sănătate mintală. „Cu toții am auzit axioma «râsul este cel mai bun medicament». În multe situații de sănătate mintală, râsul este cheia vindecării problemelor emoționale și psihologice. De asemenea, poate ameliora afecțiunile și durerile fizice, poate îmbunătăți rezultatele și simptomele unor boli și îi poate ajuta pe oameni, în special pe cei în vârstă, să rămână în stare mintală bună. Terapia prin râs folosește umorul pentru a ajuta la îmbunătățirea sentimentului de sănătate și bunăstare al unei persoane. Râsul îi ajută pe pacienți să elibereze anxietatea, furia și plictiseala și să se înțeleagă mai bine cu ceilalți. Când este folosit adecvat, râsul poate permite pacienților să își rezolve rapid problemele”, afirmă psihologul. Totodată, umorul și râsul sunt adesea folosite în mod interschimbabil, dar au definiții ușor diferite. Umorul se referă la stimulul, cum ar fi o glumă, care stârnește râsul. Râsul este o reacție fizică caracterizată prin expresii faciale, un sunet și contracția grupelor musculare. Râsul este de cinci tipuri: autentic sau spontan, autoindus sau simulat, stimulat, indus și patologic. Râsul patologic este legat de o tulburare și nu este un instrument terapeutic.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.651 secunde