Exerciții care întăresc mușchii persoanelor vârstnice

157
Exerciții care întăresc mușchii persoanelor vârstnice - muschi1-1658493958.jpg

Articole de la același autor

Chiar dacă ați ajuns la vârsta a treia, asta nu înseamnă că nu vă puteți întări mușchii. Următoarele exerciții pentru masă musculară pentru bătrâni oferă mari beneficii și ajută la controlul durerilor și sensibilității articulațiilor. De asemenea, dezvoltă rezistența și forța pentru a preveni căderile, și, pe deasupra reduc chiar și riscul de a muri din cauza bolilor de inimă. Totuși, înainte de toate trebuie să țineți cont de faptul că, atunci când corpul îmbătrânește, mușchii nu mai răspund la exerciții la fel de bine ca înainte, dar chiar și așa nu ar trebui să fiți descurajați. Mai degrabă, trebuie să faceți cât mai multă mișcare, ținând cont de limitele proprii.

În plus, pregătirea fizică poate ajuta chiar și memoria. Medicii susțin că printre rutinele simple pe care le puteți practica, se numără și următoarele: flexibilitatea mâinilor și a degetelor. Începeți luând un scaun. Stând cu brațele întinse în față, imaginați-vă că aveți un zid în față. Ridicați brațele și mișcați degetele ca cineva care se cațără pe perete. Când brațele ajung deasupra capului, mișcați toate cele zece degete, timp de zece secunde. Pentru a termina, duceți mâinile la spate până când se ating. Încercați să le țineți împreună câteva secunde în timp ce brațele se întind.

De asemenea, mersul de la un capăt la altul vă poate ajuta. Acest exercițiu vă va întări picioarele, astfel încât să puteți merge mult timp pe jos fără a cădea. Începeți prin a pune piciorul drept în fața piciorului stâng, astfel încât călcâiul primului picior să atingă vârful degetelor de la al doilea. Încercați să faceți mai mult de 20 de pași în această poziție. Echilibrul pe loc este un exercițiu perfect pentru persoanele în vârstă. Ridicați-vă în picioare de mai multe ori, alternând picioarele. Pe măsură ce ridicați și coborâți fiecare picior, simulând un marș militar, puteți ridica și coborî brațele în aceeași direcție ca fiecare membru inferior. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5962 secunde