Boala palmelor bătătorite

704
Îngroșarea anormală a țesutului subcutanat de la nivelul palmelor este o afecțiune și poată denumirea de boala Dupuytren sau Viking. Apare, spun specialiștii, la ambele mâini și sunt cazuri când este întâlnită și la nivelul tălpilor. Este caracterizată prin îngroșarea țesutului dintre piele și tendoane, ceea ce duce la limitarea mișcărilor și îndoirea degetelor. Sunt afectați în special bărbații de peste 50 de ani.

În general, afecțiunea progresează lent, nu se extinde și la nivelul degetelor și nici nu necesită tratament. Este nevoie însă de prezentarea urgentă la medicul specialist dacă boala devine severă, adică atunci când apar formațiuni asemănătoare nodulilor la nivelul palmelor.

Cauzele acestei boli nu sunt cunoscute; în schimb, s-a observat că este favorizată de consumul de alcool, de fumat și de diabetul zaharat. Afecțiunea nu produce durere și de aceea cei suferinzi nu-i dau prea mare atenție. Consideră că este semnul mâinilor muncite și nu se îngrijorează. Cei mai mulți dintre ei nici nu au motive. Însă dacă fascia se îngroașă peste măsură și "trage" de degete spre palme, există posibilitatea ca cei afectați să nu mai poată să-și folosească mâinile nici măcar pentru operațiuni banale, pentru folosirea unei lingurițe.

Tratamentul acestei afecțiuni este chirurgical, dar medicii nu promit că afecțiunea nu va reveni. Din contră, s-a dovedit că, și în cazul reușitelor chirurgicale, îngroșarea țesutului subcutanat a revenit în același loc. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 22 Aprilie 2011
Stire din Sănătate : Cum recunoașteți un infarct
Marţi, 05 Aprilie 2011
Stire din Sănătate : Cum tratați un "ochi leneș"
Pagina a fost generata in 0.869 secunde